Friday, April 6, 2012

Spoil~


Assalamualaikum~

Hari ni hari Jumaat, jadi saya bercadang untuk mengenakan baju kurung ke pejabat. Dah dua minggu pergi kerja pakai seluar jeans aje. Biasalah, dalam bidang kerja saya ni, agak susah nak selalu pakai baju kurung ke pejabat. Kang tetibe kena pergi site, naya je. Memang ada bawak baju spare, tapi lecehlah nak tukar-tukar baju ni kan? 

Masuk je kat ofis, akak ni tegurlah,' Lawa baju,'. Saya pun senyum je lah. Memang jarang sangat diorang tu nak tengok saya pakai baju kurung. Baru je nak berjalan ke peti ais dengan perasaan kembang semangkuk, tetiba akak tu jerit.

'Lipas!'

Tanpa membuang masa saya terus terlompat sambil terjerit. Saya pandang bawah, cari lipas yang akak tu maksudkan. Tapi kakak tu boleh ketawa aje. 

Cis, akak tu kenakan saya rupanya! Baru nak budget ayu hari Jumaat yang indah ni! Buat spoil mood la akak ni. Pagi-pagi dah hilang keayuaan saya ni..huhu~~

baru nak budget ayu cam gambar ni~

39 comments:

  1. haha...dah ayu2 dah pkai baju kurung sekali nmpak lipas menjerit..sbr je la yana ni..xpe, selagi pakai baju kurung anda tetap ayu

    ReplyDelete
  2. Alolo siannye. Nasib dia tak bagi ekstra cicak. Hemohhemoh ;)

    ReplyDelete
  3. hahaha. wat terkejut jer pgi2 nun indah ni. hehehhee..sian yana.

    ReplyDelete
  4. akak tu mmg dengki ngan saya..huhu~ :p

    ReplyDelete
  5. Heheeee...
    Klakar la...
    Lbih sng pakai seluar kalo kmana pon kan..
    Sesekali pakai baju kurung mmg ayu yana...;)

    ReplyDelete
  6. Sebab tu saya pakai baju kurung sekali sekala je..huhu..supaya org perasan yg saya ni ayu jugak sebenarnye :P

    ReplyDelete
  7. hahaha..kak yana kn mmg ayu ;)

    ReplyDelete
  8. kelakar lah. dlm pakai bj kurung tu bleh plak terlompat2. tp xpe, tetap ayu jgk. :)

    ReplyDelete
  9. nak sedapkan hati sendiri kan, anggap yang tadi tu lompat gaya ayu je la..huhu~~ :p

    ReplyDelete
  10. atoi...
    ilang keayuan 5 minit
    ahaha

    ReplyDelete
  11. akak ofis tu la dengki ngan saya..huhu~ :p

    ReplyDelete
  12. kehkehkeh...smbil terbayang Yana melompat...akak pn takut lipas...heheeee

    ReplyDelete
  13. hehe..tak yah nak bayang sangat la kak..huhu..malu saya :p

    ReplyDelete
  14. takut lipas jugak. huhu. in fact, sume insects la takut. hee. sabor jelah ye yana. melompat pun ayu ape. ;)

    ReplyDelete
  15. hahahahahaha... saja jln2 ke blog akak di pagi Jumaat nie...

    I follow you...

    ReplyDelete
  16. hahaha hilang ayu.
    pompuan nampak lipas mcm nampak buaya hahaha

    ReplyDelete
  17. hahaha..trs ilang ayu kan =p

    ai pun x pakai bj kurung g kj,kalo pakai mesti dorang tnya "nk g kenduri ke"?haishh baru rs nk ayu ckit :)

    ReplyDelete
  18. patutlah ade aura ayu je rase.. keh2

    ReplyDelete
  19. siot je akak tu, lain kali ckp kat dia tikus haha

    ReplyDelete
  20. yana takut lipas ek..hehehe =)

    ReplyDelete
  21. 9nol4, samalah kita ye..huhU~ :p

    syafiq, bukan perempuan je..laki pun ada jugak tau~

    Cik Aini, tu la kan? kdg2 nak rasa jadi ayu jugak..:p

    Izni Hafiz, time kasih ye~ :)

    HaniAsyira, ada rase ye aura2 tu? :p

    Cikgu Ma, a'ah dah tukar..hehe~

    sis92, tula..siot je kan..huhu~

    zaza, takdelah takut..geli je..hehe~

    ReplyDelete
  22. Fana, tu la...sabar je la ngan akak tu~ :p

    ReplyDelete
  23. kalau dah menjerit mengejut mcm tu, nur pun boleh panjat meja..!

    hehehehe...

    xpe yana, minggu depan boleh ayu lagi..hehehe

    ReplyDelete
  24. Heee..baru nak jadi gadis ayu hari ni...
    Lipas punye pasal terus jadi kurang ayu..hehhehe,,,jgn mare...

    ReplyDelete
  25. cik nur, tu la..terperanjat dgr org menjerit je sbnrnye..huhu~

    lelamaisara, takpe..next time leh try lagi..hehe~ :p

    ReplyDelete
  26. jgn takut.....lipas x mkn org hehehee

    ReplyDelete
  27. huhu, nanti balas kat akak tu pulak, yana cakap sambil jerit, CICAK TOKEK!! hehe

    ReplyDelete
  28. hihihihi. aku pun susah nak pakai baju kurung. tapi dah 3 minggu layan :)

    ReplyDelete
  29. mesti ayu sungguh owner blog ni kat luar..

    sala kenal dari blog Jaa :)

    ReplyDelete
  30. hahaha..mmg spoil dik..takpe lepas ni kenakan pulak kak tu semula,yana jerit ular pulak..hahaha..


    jahatnya idea..nge..nge..

    ReplyDelete
  31. melompat pulak ye ?? hehehe. mesti omey pkai baju kurung .
    hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA