Sunday, April 29, 2012

Sepetang di Pontian~


Assalamualaikum~

Petang Ahad tu, kitorang tak tau nak buat apa. Nak tengok wayang pun tak sempat. Bas leonerz pukul 9.45 malam.

Leonerz ajak pergi jalan-jalan ke Pontian untuk menghabiskan sisa-sisa masa yang tinggal. Masa tu saya drive sebab leonerz dah kekenyangan yang amat sampai tak boleh nak duduk tegak. Perut dia aje yang tegak ke depan~ :p

Sepanjang perjalanan ke Pontian tu leonerz tidur aje. Oleh sebab kesiankan dia yang tak cukup tidur, saya tak kacau lah.

Sampai je kat Pontian, saya terus pergi kat Giant. Saja singgah sebab nak cari Vanish, tapi takde. Last-last kitorang pergi survey aiskrim~~

Lama jugak nak pilih aiskrim tu. Lepas dah beberapa kali round peti aiskrim tu, kitorang decide nak amik aiskrim kat bawah ni. Kat cermin tampal harganya RM10 lebih aje. Tapi bila bayar nombor lain pulak yang keluar. RM 17 lebih. Siapalah yang salah letak tanda harga ni...huhu~~


Selesai aje beli, kitorang pergi kat pantai Pontian tu untuk menikmati aiskrim sambil tengok matahari terbenam. Ada orang kata tak elok kan tengok matahari terbenam. Sebab senja-senja. Tapi saya sekali-sekala je leh wat camni..huhu~~

Matahari start nak terbenam~


Vanila sangat sikit. Coklat dia yang banyak. Kesian leonerz sebab  dia tak suka coklat~~

Makan aiskrim sambil tengok laut~

Pantai kat sini tak berapa bersih sangat. Tapi ni je lah yang ada~~


29 comments:

  1. bestnya tu, kami jg sempet sepetang di wilayah labuan kelmarin..lautan samudera..gerun tengok laut biru namun nampak kuasaNya yg cipta panorama laut yg bisu tapi berderu ombak..

    ReplyDelete
  2. bestnya mkn aiskrim kat tepi pantai. romantik gitu. :)

    ReplyDelete
  3. wahh,mkn aiskrim smbl tgk matahari terbenam..so sweet..!

    ReplyDelete
  4. sedapnye eskem tu..dah lama xmaman ni

    ReplyDelete
  5. romantik betul. dedating kat tepi pepantai ni. ehehe.

    pastue mkn ais krim. mmg best :)

    ReplyDelete
  6. bestnye dpat tengok matahari terbenam smbil mkn aiskrim...yana, aiskrim tu memg mahal..tp sedap kan.Lagi sedap mkn dgn si dia..:)

    ReplyDelete
  7. romantiknya... makan aiskrim sambil tengok matahari terbenam... :)

    ReplyDelete
  8. aiskrim tu je yg menarik perhatiann.. hohoho..

    ReplyDelete
  9. amboi berdetim yek..bestnya mamam icecream nak jugak nak juak :P

    ReplyDelete
  10. slurpppppp. sdpnye aiskrim hazelnut. lenkali buat sendiri pulak. jimat & pasti lebih riang. hee.

    ReplyDelete
  11. yana..blog anada di review...:)

    ReplyDelete
  12. dr blog linda =)

    sekali skala bdeting tgk matahari tbenam ni best..tp jgn selalu =P

    ReplyDelete
  13. Yana...nak aiskrim tu..terliur sudah ni..huhuhuuu

    ReplyDelete
  14. keje kat jb rupanya...eheheh

    ReplyDelete
  15. lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xnah mamam eskrem la cremeria tu... kak is hantu eskrem ni masa pegnenkan siMerah...

    ReplyDelete
  16. x gmar sangat makan eskrim..jd x terliur...hehe

    ReplyDelete
  17. yana.....
    nak eskrim...sedapnya...

    ReplyDelete
  18. sedapnya aiskrim.. first time tgk matahari terbenam dgn si dia thn lps.. bila tgk entry ni terus rasa rindu..hehehe :(

    ReplyDelete
  19. aiskrimmm...indah je lagi time hadap pantai.. =)

    ReplyDelete
  20. romantia smpi makan sekrim. sbestnya;)

    ReplyDelete
  21. ice cream tu ade balance lagi tak ????

    ReplyDelete
  22. silap letak rega?haiyo..camna tu kalau tak cukup duit..hihihi

    gambar aiskrim je?gambar kamu mana dik..lama dah kak ngidam nak tengok..hahaha.

    ReplyDelete
  23. tengok matahari terbenam memang best...nak2 tengok kat pantai :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA