Wednesday, April 25, 2012

Cerita di sebalik stalker kertas A4..


Assalamualaikum~

Hari tu saya ada citer pasal kertas-kertas A4 kat kereta saya kan kat SINI. Hari yang sama tu, leonerz muncul depan mata saya jugak lepas saya habis kerja. Saya dan leonerz jarak perjalanan antara kami adalah 8 jam masa perjalanan. 

Selalunya dia yang datang sebab dia cuti Sabtu Ahad. Saya cuti Sabtu aje..huhu~ :( Biasanya kalau datang dia akan naik bas malam, sampai awal pagi dalam pukul 5 lebih. Dan kebiasaanya saya yang akan ambil dia kat tempat bas sebelum saya pergi kerja. 

Jadi memang saya terkejut sangat bila tengok-tengok dia dah ada kat depan ofis saya masa habis kerja Sabtu tu. Berlenggang pulak tu datang. Dia takde pegang apa-apa beg baju. Saya yang tengah terkejut tu dah jadi confuse pulak. Saya tanya, tapi dia tak nak bagitau. Lepas saya habis makan dengan ofismate baru dia nak bagitau. 

******

Leonerz citer yang dia sampai dalam pukul 5 lebih pagi sabtu tu. Sampai aje, dia terus naik teksi untuk ke kawasan rumah sewa saya. Dia cakap kat pak cik teksi tu yang dia nak pergi rumah kawan dia. Tapi sebenarnya dia hanya nak sekodeng clear ke tak lorong rumah saya tu. Sebab area rumah sewa saya memang ada pak guard round. 

Leonerz nampak ada 2 guard, tapi duduk aje kat post diorang. Muka pun macam mengantuk je. Bila dah lalu depan rumah sewa saya, dia kata kat pak cik teksi tu yang kereta kawan dia takde. Jadi dia suruh pak cik tu berhentikan dekat stesyen Petronas berdekatan. 

Dari Petronas tu, dia jalan kaki ke rumah sewa saya. Baru aje dia nak panjat pagar, dia tengok pagar tak berkunci. Dia terus masuk. Lepas tu, leonerz susun kertas A4 tu kat cermin depan kereta saya. Habis aje susun, dia jalan pergi ke breakfast di restoran berdekatan taman perumahan saya tu.

******

pinjam google

Gigih betul dia berjalan ke sana ke sini pagi-pagi buta macam tu. Boleh pulak pecah masuk kawasan rumah orang. Berani betul! Kalau kena tangkap macam mana?? Dahlah pagi tu hujan renyai-renyai. Cian dia~ Nak kenakan saya punya pasal, sanggup buat macam tu. Padan muka :p

Rupa-rupanya dia ada bagi klu dalam entri yang dia buat hari Jumaat hari tu kat SINI.

p/s: rindu sama kamuuuuu YANA LIBRA =(
sori HUJUNG MINGGU NI cuti tapi kene keje so KITE jumpe lain mase…
leo DATING dgn special client hjung mggu ni huhu..
grau2 jgn mrh bucuk =P
LUVS U=)



Nak tau apa ayat tersirat kat dalam nota dia tu? Try sambungkan perkataan yang huruf besar aje tu~

YANA LIBRA HUJUNG MINGGU NI KITE DATING

LUVS U=)

mirmashi94 sorang aje yang dapat teka dengan tepat..hehe. Masa baca entri tu saya tak tau langsung apa 
motif dia letak huruf besar-besar tu..huhu~

Saya punyalah percaya yang dia ada kerja Ahad tu, nak jumpa client. First time dia buat kejutan camni..hehe.. :D






P/s: Tak leh nak gambarkan apa yang saya rasa masa saya nampak dia betul-betul ada depan mata. Selama ni dia 
selalu mainkan saya je~

40 comments:

  1. hebat betul si Leo ni ye..!
    kenapalah yana tak repot polis betul2 je time tu..msti dia cuak..hehehehe..!

    tapi sweet lah....

    hebat mirmashi94 , dapat teka tepat..!

    ReplyDelete
  2. Cik Nur,

    hehe..dia kata dia kenal sangat saya..dia tahu saya takkan terus pergi report polis. Kalau pergi pun lepas habis keje.

    Dia dah tunggu siap2 depan ofis masa tu..huhu~ :p

    ReplyDelete
  3. wah...sweet je kan,ala2 surprise gitu =p

    ReplyDelete
  4. sbb tu dia berani buat kan..kalaulah yana kata, ok..nak pergi report segera..kompom dia takut..hehehehe..!

    P/s: yana, kek tu kukus, bukan bakar.. :)

    ReplyDelete
  5. Cik Aini,

    saya memang terkejut giler2 masa tu..hehe~ :p

    takdelah sweet pun, rasa nak belasah dia sebab tipu saya ada lah~ :p

    ReplyDelete
  6. Cik Nur,

    hehe..tu lah..nasib baik dia mmg tau saya camne..nasib baik je tu..huhu~~ :p

    ooo, tengok cam sedap je, kena pos sikit kat sayalah..hehe~~ :p

    ReplyDelete
  7. hehehe...sweet je,
    kejutan woooo.....hehe ;)
    untunglaaaaa~ ;)

    ReplyDelete
  8. untunglah.. kena jaga baik2 leonerz tu nampaknya.. =)

    ReplyDelete
  9. kalau pos, elok sampai dah basi...

    xpe, nanti de masa yana buat, boleh bagi leonerz sikit..hihihi

    ingt, bg sikit je, jgn bg byk..! hehehehe

    ReplyDelete
  10. nakal c leo erk..kalo yana btl2 repot polis,xtau la pe jadi..hihi

    ReplyDelete
  11. yana report leo blk tganu la haha mestila tkut huhuhu doakan kami ye sume insyaALLAH=)

    ReplyDelete
  12. deyb, HaniAsyira, untunglah sangat~~~ :p

    Cik Nur, hehe..nape xleh bagi banyak? nanti leo tu buncit eh?? :p

    sweet honesty,nasib dia la..sape suh kenakan orang..huhu~~ :p

    ReplyDelete
  13. teruskan kejutan lps kawen juge. ;)

    ReplyDelete
  14. 9noL4, harap2 lah..jangan dah dapat buat tak tau dah lah kan~~ :p

    ReplyDelete
  15. di tag : http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/04/rileks-giveaway-by-misznadea-liniey.html

    ReplyDelete
  16. wahaha.. akhirnya stalker dtg menyerah. mmg surprise utk yana lah, dh la lama tak jumpa kan. so suwittt.. :))

    ReplyDelete
  17. romantik... harap berterusan hingga dalam alam perkahwinan.. ni betul2 orang kata.. kerana cinta, hujan sanggup diredah...

    ReplyDelete
  18. alahai romantik nya. sweet je dia. buat macam2. surprise sangat. untung nye yana. :)

    ReplyDelete
  19. sayangi lah orang2 yang menyayangi kita ya..

    ReplyDelete
  20. sweet la yana. fisha doakan yana dgn leo bahagia hingga ke ank cucu. nak kawen nanti jgn lupe jemput fisha. hehehe. VIP tau. :D

    ReplyDelete
  21. hehe :D . kak yana,ade hadiah x ? kih3 .

    *okayy bangga. hidung kembang 10 inci :P

    ReplyDelete
  22. mirmashi, hadiahnya akak dah promote blog awak kat dalam entri ni..huhu~~ :p

    ReplyDelete
  23. haha . okayy , taken ^^ . thanks akak ! :D .

    ReplyDelete
  24. Wah...suke suke suke.. Romantik tu....

    ReplyDelete
  25. haha.. naseb baik yana x repot polis, kalo x, abis la... x psl2 jd kes pulak.. tp mgkn tu caranya yg dye suka utk dye tunjukkan rasa sygnya pd yana..hurm, teringin nk tgk pic korang berdua...ada x dlm blog ni?? nk tgk boleh?? =)

    ReplyDelete
  26. semoga bahagia selamanya, kak yana & leo :)
    amin..insyaallah :))

    ReplyDelete
  27. ardini & chic na, sweet la sangat..huhu~ :p

    dieyna, baru hujan renyai2 je, bukan ribut lagi..hehe :p

    zera iera, lagi untung kalau dia hantar rombongan meminang cepat2~ :p

    cikgy etuza, insya'Allah~ :)

    fisha, amin~ insya'Allah kalau ada rezeki & jodoh...huhu ~

    lelamaisara, sekali sekala je..biasanya dia tu tak romantik..buli org je tau..huhu~~

    deqla manjew, pic kami?? tak leh lah..nama blog pun secrets kan..biarlah rahsia..hehe~ :p

    deyb, amin..time kasih~~ :D

    ReplyDelete
  28. owh rahsia eh?? alaa.. teringin nk tgk...hurm xpela kalo gitu..nnti kalo tng ke, kawen ke mesti show off kan? ngee

    btw, yana kena tag tau...jgn marah... :)

    ReplyDelete
  29. huhuhu... nakal betul leonerz tu... tp sweet...
    dan nasib baik yana bersabar dan tunggu penjelasan dia...

    ReplyDelete
  30. salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  31. hehe sabar je dikk .. sweet sgt :)

    ReplyDelete
  32. haha , macam2 susprise , kreatif woo , hehe :D

    ReplyDelete
  33. deqla, tak marah pun..hehe~~ :p

    masz, nakal sangat..kena denda leonerz tu..huhu~~ :p

    sherwieyna, thanx~ :)

    supergirl, sweat ade lah~~ :p

    shafiq, kreatif kat tempat yang salah~ :p

    ReplyDelete
  34. hahahaha..so suweet dik..adoyaiii..leonerz punya kerja rupanya..hahaha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA