Thursday, April 26, 2012

Aktiviti bersama-sama hari Sabtu ~ :D


Assalamualaikum~

Macam korang semua tahu dalam entri2 yang sebelum ni, saya dan leonerz akhirnya dapat jumpa lepas 3 bulan tak jumpa..huhu..sekarang ni tak boleh nak jumpa selalu sangat sebab nak kena simpan duit untuk kahwin kan~~~

Hari Sabtu tu petang baru dapat jumpa, jadi tak banyak aktiviti yang dapat kitorang buat. Cuma malam tu tengok wayang aje lah. Tak banyak pilihan citer sebab kitorang pergi pukul 9 lebih lepas dinner lele penyet..huhu..korang tau tak apa tu lele penyet??

lebih kurang camni lah..ada nasi sekali~

Kat area Johor ni banyak sangat pilihan kedai untuk makan ayam penyet ngan lele penyet ni. Harga pun okay. Antara ayam penyet ngan lele penyet, lele ni lagi murah. RM4.50 satu. Kitorang suka makan kat satu kedai ni. Nama dia Wak Kartum kot~?

Tak pasti sangatlah. Tapi suasana dalam kedai tu tu best. Meja jepun, makan duduk bersila depan tv. Macam duduk dalam rumah je rasa. Kalau beli rumah sendiri buat camtu pun best. Tak banyak perabot, ruang pun luas..hehe~

Memang tiap kali leonerz datang Johor, adalah satu kemestian untuk makan lele penyet ni. Banyak kenangan kitorang kat Johor ni. Banyak sangat. Rindu~ :p

Teringat kenangan lama kami..huhu..masa saya dah nak abis belajar, leonerz masih ada setahun lagi pengajian dia. Teringat ayat-ayat dia ni,

'Nanti yana dah takde kat Johor, bila lalu jalan ni mesti sedih. Mesti teringat yana aje,'kata leonerz dengan muka sedih.

Sekali saya dapat keje kat Johor daaa~~

Akhirnya saya yang ditinggalkan bila dia habis belajar. Dia balik kampung dia. Saya masih di sini. Jauh dari keluarga, jauh dari leonerz.

Sunyi.

Rasa tak best. Sekurang-kurangnya kalau dekat dengan family, tak terasa sangat masa berlalu. :(

Nak kahwin cepat. Nak ada teman di sisi ni..huhu~~~~

Ops, saya rasa macam dah lari tajuk sangat ni. Hari Sabtu tak banyak aktiviti pun sebab masa limited. Hari Ahad hari tu banyak...hehe..macam-macam kitorang buat.


Sabtu hari tu tengok citer ni~~


Aktiviti hari Ahad, saya sambung lain kali pulak lah. Panjang pulak entri ni...hehe. Leonerz request saya masak untuk breakfast hari Ahad tu. Rindu masakan saya katanya~ :p

Masa kitorang sama-sama duk Johor ni memang saya selalu masak. Pastu makan sesama. Jimat~~~ :p





27 comments:

  1. hari2 kena tunggu esok nya.. sob2x..

    ReplyDelete
  2. HaniAsyira,

    hehe..panjang sangatlah kalau nak tulis semuanya sekali..huhu..jangan marah ye.. :P

    thanx sudi baca blog ni..huhu~~

    ReplyDelete
  3. Entah kenapa rasa macam sweet sangat duorang ni :)

    ReplyDelete
  4. Ardini Izzati,

    kalau dah kawin lagi sweet kot~ :p

    ReplyDelete
  5. simpan duit cpt2 k.yana... lamabat susah nanti.. =)

    ReplyDelete
  6. best lah..sweet je rasa..!
    nur seronok tgk org seronok.. :)
    buat leonerz, plz jga yana elok2..!

    dan yana, kalau ader yg antar surat layang lagi, tolong cepat2 repot polis..hihih

    ReplyDelete
  7. HaniAsyira, tgh kumpullah ni..bukan sikit duit nak kena kumpul..huhu~~

    Cik Nur, confirm..kalau ada surat layang kena terus report polis ni..hehe :p

    ReplyDelete
  8. lele tu ikan keli kan kan?? huhu.. nnti dh kawen camne? kena dok tgh2 la. xkan nk pjj lg kot. apepun korang mmg sweet. :)

    ReplyDelete
  9. solehah suka makan ayam penyet^^.. semoga cepat2 kawin lah ye=)

    ReplyDelete
  10. Alahai. sweet nye korang! kawen cepat2 ok? :)

    ReplyDelete
  11. Chic Na, a'ah..lele tu ikan keli..lepas kahwin insya'Allah kitorang akan usahakan duk sama..hehe~~ :)

    Cik Penguin, hehe..time kasih~~ :D

    zera eira, amin~~~ insya'Allah :)

    ReplyDelete
  12. tak pernah mkn pun ape² yg penyet. hee.

    ReplyDelete
  13. nnti da kawen masak byk2 bg dye mkn smpai gomok eh..hihi.. kuar bersama tp gmbr bersama xde?? eh mana aci ni... :p

    ReplyDelete
  14. cepat2 kawin yana..hehe. Linda pon kadang2 mcm tu, rase nk cepat2 kawin je.

    ReplyDelete
  15. cepat-cepatla kawen....nt makin sweeeeeettt ;)

    ReplyDelete
  16. Hohohoooo.....sweet la korang...
    Jgn lupa jemput bila kenduri nnt.... :)
    Nak siap2 hadiah niee........

    ReplyDelete
  17. cepatlah kawin... taklah sunyi... :)

    ReplyDelete
  18. hehe , tersenyum jer baca entri nih , sweet2 gtu , hehe , cepat2 lar kahwin , nak g sana jugak , hehe ..

    ReplyDelete
  19. hehe tau2..dekat kedai ayam penyet ade..

    ReplyDelete
  20. wah lele, kak suka mamam dik..hihi..dimana wak kartum tu.hehehe.nak pegi cari.hihi.

    cepat2 kawin dik..:)

    ReplyDelete
  21. semoga cepat kawen Yana & Leo. :)
    ops, leo org ganu kan. yana plak?

    ReplyDelete
  22. 9noL4, kena try kalau tak pernah lagi..tak rugi..hehe~

    deqla, kami ni tak suka sangat bergambar..huhu :p

    Linda, insya'Allah..sedang berusaha~ :)

    deyb, amin~~~ :D

    karukorad, wah nak siap2kan hadiah ye? lambat lagi, tapi bolehlah kumpul dari skang duit untuk beli hadiah kitorang tu..hehe~ :p

    masz, tulah..on the way~

    Errah, kat depan gym taman U tu..

    shafiq, insya'Allah, doakan kami ye :)

    iedchan, a'ah...kdai ayam penyet ade~

    kak arina, kat taman U kak..insya'Allah :D

    chic na, amin~ :D saya org mlk..hehe~

    ReplyDelete
  23. lele penyet kat the curve best!! kat waroeng penyet :)

    ReplyDelete
  24. movie lock out tu best tak?...hehe

    ReplyDelete
  25. Faza, jauh sangat pulak the curve tu dari tempat saya..hehe~

    Bahrain, oklah, pasal penjara kat angkasa lepas~~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA