Thursday, April 19, 2012

Membebel~


Assalamualaikum~

Hari ni hari Khamis. Rasa cepat je masa berlalu. Nasib baik hari ni tak payah ke luar pergi jumpa client...hehe..tapi kerja tetap ada. Pagi ni rasa otak berserabut sikit. 

Kisahnya macam ni. Sekarang ni saya tengah handle projek yang ambil masa lama dan ada banyak data yang perlu key-in. Bos tengok saya macam banyak kerja sejak ofismate saya dulu berhenti, jadi dia suruh kerani ofis tolong buat kerja saya ni. Sebab kerja-kerja key-in aje, bukan design apa-apa pun. 

Saya okay je bila ada orang nak tolong ni. Senang kerja saya..hehe~

Mula-mula saya mintak akak tu tolong edit-edit report aje, sebab nak tukar nama lokasi aje. So, takdelah susah sangat kan? Akak tu pun saya percaya leh buat kerja. Data dan results aje yang saya buat. 

Sekarang ni semua report termasuk data dan results pun bos suruh kerani buat. Masalahnya dia suruh kerani yang baru masuk minggu lepas tu buat. Kalau dia taip data ni salah ke, saya jugak yang kena dengan klien kan? Nak ajar lagi satu hal, nak kena check balik lagi satu hal. Baik saya buat sendiri aje semua kerja tu kan?

Semalam pun saya kena panggil jumpa klien sebab ada masalah dengan nama lokasi report tu. Pape hal pun saya jugak yang kena. 

Takde point pun entri ni. Setakat nak membebel aje. Tengah fikir nak bagi ke tak budak baru tu buatkan kerja saya ni. Risau lah~~

Ok, stop samapai sini dulu. Nak sambung buat report lain dulu..sok kena submit..huhu~~

sumber google



p/s:semalam kucing kat rumah sewa saya dah beranak lah~~ :)

24 comments:

  1. kalau jadi macam tu, rasa malas je nak suruh orang lain buat..bukan tak percaya, tapi kalau silap, kita jugak nak kena betulkan..

    ReplyDelete
  2. haha.. betul la, tajuk lebih kurang sama..bebel2 jgk eh...hihi...

    ReplyDelete
  3. kadang membebel tu perlu... supaya hati tak tertekan sangat...

    ReplyDelete
  4. nak tolong kak yan, boleh x? ;D

    ReplyDelete
  5. hehe..membebel utk ilangkan stress ye yana..i think maybe better yana wat sendri, sbb kerani tu pun budak baru kan..amik mase jugak yana nk ajar dia kan

    ReplyDelete
  6. Pada pendapat saya...(mcm tulis skrip je aku ni) elok buat sendiri je...tp kalau ada yg tolong,elok juga tapi mesti tau la apa keje tu...kalau x berapa tau...x pe lah,buat sendiri je lah hehehee

    ReplyDelete
  7. selamat membebel lagi ye.. membebel keje siapp xpe..jgn membebel,keje habuk pn xde..mcm saya(^_^)

    ReplyDelete
  8. membebel jangan tak membebel..hehehhe

    ReplyDelete
  9. bukan tak percaya nak serahkan kerja cuma taknak kerja jadi berganda...nak ajar lagi, nak betulkan lagi if tersalah, nak menjawab lagi bila dah salah.....


    sabar jelah, bebel puas2 kami sudi dengar...hehe

    ReplyDelete
  10. membebel untuk meredekan tekanan....heee3...

    ReplyDelete
  11. anyonyonyo..cianya dia..nak akak tolong ke dik?hahaha.

    ReplyDelete
  12. sian lak budak baru tu sampai bila dia nak reti kan.. tp, kalau k.yana lg selesa nak buat sendiri boleh jer.. tupun kalau mampu nak buat semua.. =)

    ReplyDelete
  13. sabar yana =) senyum selalu.. ^_^

    ReplyDelete
  14. dah bese keje kite, agak tak sedap nak pass pade org lain kan. ;)

    ReplyDelete
  15. better buat sendiri. kalau suruh org br buat end up kte jgk yg nk kena recheck & kalau salah nk kena betulkan lak. dh double keja tu. ajar dia pelan2 nnti dia da terer leh la pass terus. ;)

    ReplyDelete
  16. membebel mmg salah satu cara nak releasekan stress kan? huhu~ :p

    deyb, jom tolong~~ :D

    saya buat sendiri je..hehe..yang report lain tu memang akak kerani tu dah tolong tukar nama je dari dulu..

    senang sikit keje~~~ :p

    ReplyDelete
  17. sokong sokong sokong...

    p/s ai series la promo kete.. interested contact me ha

    ReplyDelete
  18. membebel pon da jd 1 entry..hihi

    ReplyDelete
  19. yana..linda tag yana

    http://langkahlinda.blogspot.com/2012/04/cer-tekahehehe.html

    ReplyDelete
  20. hahah bebel lagi.bebel...
    wa jobless la beb.meh la wa ganti
    kucing?oh my my -.-

    ReplyDelete
  21. hehe~ :p

    deyb, camne nak mintak tolong? jauh..huhu~~~ :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA