Friday, February 3, 2012

Suatu pagi di dapur ~


Jam 6.10 pagi....

Saya turun ke dapur untuk masak bekal untuk dibawa ke ofis. Bukan masaklah, panaskan aje lauk semalam. Banyak lebih..hehe~

Tiba-tiba saya nampak suatu pandangan yang tidak menyenangkan kat lantai dapur tu.


Kalau tak nampak, klik la bagi besar sikit ye~

Boleh plak camtu kan?? TIGA ekor lipas tengah selamba ke meeting kat tengah-tengah lantai dapur. Memang nampak sangat sengaja nak cabar manusia ni. Saya nampak ada Shieldtox kat tepi kabinet.

Saya pun apa lagi~



Kelam-kabut semua lipas tu lari. Simpang-siur diorang lari sebab dah pening kena Shieldtox tu. Ada jugak lipas yang lari ke arah saya. Yang tu memang menempah ajal betullah. 



Diorang berlari ke arah belakang kabinet. Ada yang masuk tandas kat sebelah dapur.



Saya pun amiklah lauk yang dah letak dalam peti ais semalam. Panaskan kuali. Dan siap-siap nak letak lauk dalam kuali yang dah panas tu.

Tetiba....

Lauk tu terpelanting atas lantai dapur. Lantai yang dah saya spray Shieldtox tadi. Nak makan ke tak? Racun tu..

Last-last, lauk tu jadi santapan tong sampah ~~ :(

Pengajarannya, bila kita buat jahat, kita akan dibalas jahat jugak. Inilah balasan sebab bunuh TIGA ekor lipas. Dua ketul ayam melayang begitu saja~~~~ :(




p/s:Tolong hilangkan kesedihan saya ni dengan klik SINI dan SINI. Thank you soo much~~~ hehe :D

12 comments:

  1. hahha,, sempat lukis lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. ni mengulorrrr ni!!
    xde keje ehhh mucuk!!
    hav a nice day dear.. (^.<)V

    ReplyDelete
  3. Aine:
    tula..tak pasal-pasal kena kuar duit untuk lunch hari ni :(

    akuamir:
    tengah ada mood nak melukis tadi..hehe~

    leonerz:
    memang takde keje pun skang ni~~
    you take care too..

    ReplyDelete
  4. eleh mmg pnakut lipas kan~~~~huhu
    ngaku jela....

    ReplyDelete
  5. bukan rezeki la namanya tu...ape2pun saba ye.. :)

    ReplyDelete
  6. we call it KARMA...what u give,u get back..:) apapun x de rezeki..

    ReplyDelete
  7. Cik Nur & Aira:

    tulah..redha je lah~~

    ReplyDelete
  8. eeeeiiiiiii...yerkkk..siha geli sangat2 dengan lipas..klw siha jadi awak,dah lama siha lari laju or lompat tergedik2 cam beruk mak yeh..hahah

    ReplyDelete
  9. eeeeiiiiiii...yerkkk..siha geli sangat2 dengan lipas..klw siha jadi awak,dah lama siha lari laju or lompat tergedik2 cam beruk mak yeh..hahah

    ReplyDelete
  10. seeha:

    buat-buat berani je~~

    hehe :p

    ReplyDelete
  11. hahah.. lawak la dear tgk gmbr katun tu.. deqla takut lipas..lg2 yg terbang tu...deqla kalo nmpk mmg bunuh je..kan lipas tu bawak penyakit..x slh pun bunuh...hihi...len kali hati2 dear..jgn main sembur kat dapor je..tmpt tu kan byk makanan...nnti keracunan pulak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA