Tuesday, February 14, 2012

Ni hotel misteri atau hotel berhantu??

Assalamualaikum...

Hari tu, dalam entri NI, saya dah kata nak buat entri pasal pengalaman saya pergi kat satu hotel ni kan?? Jadi hari ni saya akan kotakan kata-kata tu~~~

Hotel ni terletak di atas bukit. Satu-satunya hotel atas bukit kat kawasan ni rasanya. Dari pantai pun boleh nampak hotel ni~

Tak rancang pun nak pergi tengok hotel ni sebenarnya. Kawan saya ni lah, tetiba je citer pasal ni. Mestilah saya nak tau kan??? Boleh elakkan pergi hotel ni bila ke Mersing lain kali..hehe~

Masa ni saya pergi waktu tengah hari. Simpang nak masuk hotel ni kena tengok betul-betul sebab senang terlepas pandang. Jalan untuk ke hotel tu adalah jalan tar yang agak sempit. Kiri kanan semak dan hutan. Jalannya pun nampak seperti tak terjaga. Agak kotor~~


Ni jalan nak ke atas bukit tu~~


Jauh jugak nak sampai ke atas bukit ni~

Sepanjang perjalana nak ke hotel tu sunyi je. Takde sorang pun lalu-lalang. Berdebar je rasa hati ni. Beberapa minit kemudian, kitorang sampailah kat atas. Kawasan parking kosong. Tempat parking pun tak banyak. Pelik jugak hotel besar camni tak banyak tempat parking.

Yang ada kat atas tu hanyalah dua biji kerete. Mungkin kepunyaan pemilik hotel sebab dia parking betul-betul depan pintu masuk~


Pintu masuk~

'Kau pergilah masuk, tanya rate bilik ni berapa,'kata kawan saya ni.
'Tak nak lah pergi sorang. Kalau akak teman saya pergilah,'jawab saya pulak. Last-last masing-masing tak turun..seram je nak turun....

Suram je tengok kawasan dalam hotel tu. Kaunter receptionist dia pun takde orang. Kalau tekan loceng mungkin dia akan keluar la kot. Tapi takut gak lah. Karang keluar benda lain pulak, tak pasal-pasal je kan~~

Lepas tengok-tengok kawasan hotel tu, kitorang pun geraklah balik turun bukit tu. Nasib baik tak jumpa apa-apa. Tak beranilah nak tengok gambar ni lama-lama, takut nampak benda pelik je..huhu~~


Besarkan hotel die~~


Kat bawah sikit ada gelanggang tennis. Tapi nampak sangat terbiar. Macam tempat yang dah lama ditinggalkan. Kat bahagian tepi bangunan kat gambar atas ni, ada besi terkeluar-keluar. Macam bangunan tak siap gayanya ~

Ni bahagian atas bukit~

Nak tau camne benda tu kacau orang?

Mak cik kawan saya ni pernah tidur kat sini baru-baru ni sebab dia tak tau hotel ni berhantu. Dia kata malam-malam, macam ada orang main dengan langsir bilik dan main-main dengan pintu bilik hotel dia tu. Anak dia pulak malam tu mengigau teruk.

Saya jumpa satu review menarik mengenai hotel ni di trip advisor website. Jom tengok apa dia komen~

Ni orang dari UK yang komen~

Tak tau la betul ke tak semua ni kan. Saya pun tak pernah tidur hotel tu lagi. Tak nak lah tidur sana. Ada sesapa nak try ke??

Ada sesapa lagi yang tau pasal hotel berhantu di Malaysia? Saya dengar kat Port Dickson pun ada satu hotel berhantu~~~









P/S: Jom klik kat FORD ni..thanx~~~ :D [untuk upah :p ]

36 comments:

  1. tengok jln menuju hotel pun dah seram...
    bila tengok hotel dia lagilah seram...
    lepas ni... kalau nak menginap mana2 hotal... kena selidik dulu... huhuhu..

    ReplyDelete
  2. seram..bg email kat seekers sure dia nak p cari hantu kat c2..haha

    ReplyDelete
  3. Uwaaa yana,
    topic hotel hantu sungguh nmpaknya...

    Heee, jln naik pun da scary, hotel apatah lg...huhu, nanak la..

    Myb besar sgtpun ye gak, x terbela hotel..

    ReplyDelete
  4. Masz:
    betul2..kena pastikan dulu hotel tu ok ke x..huhu~

    Errah:
    popular jugak kot hotel ni rasenye~

    Aine Ainun:
    Tu la..mungkin sbb besar sangat & takde org..benda lainlah yang duduk kan..

    ReplyDelete
  5. Haissh..beraninya pergi sana...bahaya laa..tapi semuanya dah selamat...

    ReplyDelete
  6. jalan nk masuk ke hotel pun mcm dh lain je pemandangannya......kalau CH, sure patah balik..... huhuhuhuh...

    ReplyDelete
  7. kat mane hotel ni?mcm hotel cina sbb ada tanglung2 bagai.

    ReplyDelete
  8. Cik Nur:
    Saya pun tak tau nape la berani sangat pergi sana..hehe~

    Cahaya Hidup:
    Nak tau punye pasal..sanggup je~~ :p

    Nana:
    Mungkin sbb br lepas raya cina kot..tu yg ada tanglung~

    ReplyDelete
  9. hotel berhantuu?erkk..seramm heheh.hantu motel mcm dalam astro tu ade la hahaha

    entri panas : Gambar - Hari Kekasih Datang Lagi ? | Aku Punyer Lah!

    ReplyDelete
  10. err seram la cerite pasal han han nih~ heeee manalah hotel tuh~

    tp hari tu terbaca mengenai apartment kt genting..pun katanya ada han~~~

    ReplyDelete
  11. waoo,, kat mersing ea??

    pergh,, tempat pon macam ape?? ape name tempatnye yana?? mau buat filem la,,ekekeke

    ReplyDelete
  12. Aha, ta berani oh nak stay kat hotel yg rupe pun dah menyeramkan :>

    ReplyDelete
  13. eeeee..seram sejok tuuuu..tengok pon dh ngeri..kalo dtg sane ape tah agi perasaan..fuhhhhhh ~

    ReplyDelete
  14. Nama terpaksa dirahsiakan..hehe~~

    ReplyDelete
  15. tengok pun dah seram ~~~
    inikan pulak nk masuk ..

    ReplyDelete
  16. dag,dig,dug,di dalam hati saya baca entri yana ni..suspen tau..ihik..

    entri dah update,ada masa singgah ye..:)

    ReplyDelete
  17. seriusly yana wt entry seram ooo...meremang bulu roma...takot2...

    ReplyDelete
  18. hehe~~ jangan tak leh tido malam ni dah lah ye..hehe :p

    ReplyDelete
  19. takut nyee.. huhu.. tgk pown cam seram jew

    ReplyDelete
  20. kat johor ke ni? tak prnah dgr pulak kes hotel brhantu. huhu.

    ReplyDelete
  21. tgk jln dia pun nmpk pelik jer....

    mmg xsronok nk g bcuti...

    =)

    ReplyDelete
  22. Errkkkk.
    Tak nampak apa-apapun dah seram.
    Baru baca je niii T___T

    ReplyDelete
  23. errrrrrrrrrrrr....
    seram gak eh...
    tp sy penah dok chalet kat t'ganu...
    mmg slalunye 1-2 tetamu je yg ade, or xde lgsg..
    tp best, coz rs cam private chalet yg ade private beach, hehe..
    chalet mmg bruk, coz dh lame.. ">_< last2, chalet tue dh tutup coz org xgi sane dh...

    ReplyDelete
  24. morning yana!! tak perlu berahsie2 sangat lah kan,,hehe

    ReplyDelete
  25. morning amir~

    kenalah berahsia..kang tak pasal2 kena saman plak nanti..hehe~~

    ReplyDelete
  26. dh fully booked utk setahun..pergh dasat...tak berani aih....

    ReplyDelete
  27. yana-feehily:

    Tau xpe..dengar pun seram je sebab pelik sangat kan~~

    ReplyDelete
  28. hotel kat mane neh? boleh blacklist kan.

    ReplyDelete
  29. Tak pastilah boleh blacklist ke tak..lagipun dengar citer je..tak pernah rasa sendiri lagi~~

    ReplyDelete
  30. dari jauh, aku mesti nampak hotel ni. dah lama aku tinggal sini, baru semalam aku tau hotel ni berhantu, tupun kawan aku yg cakap..sebab abang dia keje kat sana jadi houseskeeping. . and,hari ni,terbaca pulak kisah ni! ishh.seram!

    ReplyDelete
  31. Serius??? Abg dia keje housekeeping kat sana?? Apa abg die pernah alami kat sana?? Abg die keje sana lagi ke??

    ReplyDelete
  32. tak. dah berhenti. dapat gaji terus resign. ibu dia pun cakap..hotel tu berhantu, lagipun, hotel tu jauh sangat dari rumah dia. membazir duit minyak je...dia tak kena usik pun, maybe sebab dia keje waktu siang,kot. hehe

    ReplyDelete
  33. bistu camne dia tau hotel tu berhantu?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA