Thursday, June 28, 2012

Mengira hari...huhu~


Assalamualaikum~

Minggu ni minggu yang agak busy la bagi saya. Kat ofis kerja tak pernah nak habis sekarang ni sebab kerja banyak, dan saya hanya seorang dalam department ni. Sekarang ni saya tengah curi tulang sebab dah bosan dari Isnin ngadap kerja tak habis-habis.

Sekejap je dah hari Khamis. Esok dah Jumaat. Sabtu Ahad ni ada Jom Heboh kat Plaza Angsana, sape yang pergi?? hehe~

Sebenarnya tengah mengira hari nak dapat gaji ni. Bilalah gaji nak masuk ni..huhu~~ :p

Korang pernah dengar pasal Mima Land? Saya baru tau bila tengok kat Oh Tidak! dengan blog ni.

dulu~

sekarang~

Saya baru first time dengan hari tu. Daripada apa yang saya baca, sekarang ni kawasan ni dah jadi kawasan tinggal lepas ianya terpaksa ditutup atas sebab banyak kes. Salah satu kes kat sana adalah kematian seorang warga Singapura di papan luncur kat atas tu. Lemas kot tak silap saya. 

Ada komen dalam bloh Oh Tidak! tu kata yang kawasan ni keras. Banyak kes dah. Wallahualam~~

Dengar kata dulu kolam renang kat sini antara kolam yang terbesar di asia tenggara. Kalau tengok cerita lama-lama pun ada sebut pasal Mima Land ni. Boleh tengok kat Oh Tidak atau blog ni.

Kalau korang nak tau lebih lanjut, klik la kat link tu ye. Saya nak cerita banyak pun malas..hehe~ :p



Oh, kenapa tetiba saya letak poster Abraham Lincoln ni kat sini? Sebabnya hari Ahad hari tu mak saya ajak pergi tengok cerita ni..hehe..mula-mula ragu-ragu nak tengok sebab orang kata cerita ni pasal sejarah hidup Abraham Lincoln.

Bila dah tengok, memang tak menyesallah. Boleh tahan best gak lah cerita ni. Tapi, asyik terkejut-terkejut je la tengok muka vampire ni sebab selalu sangat muncul tetiba depan mata. Kalau sesapa tengok 3D mesti lagi thrill lah. Ada berani??? hehe~






p/s: sori kalau dah lama tak pergi ke blog korang-korang semua..kalau ada masa, insya'Allah saya pasti sampai ..hehe~ :D



52 comments:

  1. owh mimaland..pernah pegi dulu..dgr citer pun mmg dah dah keras tmpt tu..keras sbb dinding2nya msh kukuh kot? hihi...dah pernah baca.. sis deqla pun mls nk baca lagi... :p

    ReplyDelete
  2. sy pun tengah mengira hari ni... tunggu gaji nak masuk ni... hehehe

    ReplyDelete
  3. linda x pernah tau pun psal mimaland tu..:(
    sayangnye tempat reksreasi jd cenggitu

    ReplyDelete
  4. xtau pun pasal mimaland tu hihihi

    ReplyDelete
  5. mima land.. ni first time dengaq.. nak terjah blog oh tidak! (^___^)

    ReplyDelete
  6. ayu pun dah tengok cita ni..bez kan..hehe

    ReplyDelete
  7. akhir bulan mesti dah keringkan.. semua pun tertunggu² gaji...

    tak pernah dgr pasal tempat ni huhuhu.. bahaya jugak yer.. sbb tu lah di tutup kot....

    ReplyDelete
  8. mamanyer gaji dah nk habis pun setelah diagihkan hiks..:p

    pernah dengar dulu yg tmpt ni popular tapi takpenah pun pegi..

    ReplyDelete
  9. tak pernah tau pasal nih..ini baru tau..hehe

    ReplyDelete
  10. klu tk silap mimaland ni kt gombak kot..ada kawan dok area situ skrg ni..mmg tk ramai org...mimaland tu ala2 sunway lagoon kot satu ketika dulu :)

    ReplyDelete
  11. oh takpnah pergi pun tmpt tu..ape kah terjadi..

    ReplyDelete
  12. perghhh jauh beza nya sekarang...@_@

    ReplyDelete
  13. pernah g masa kecik2 dulu main kayuh sampan. Tp kat mane ek tempat tu. Kecik mana nk ingt

    ReplyDelete
  14. Awak keje swasta ke? kitaorang gaji dah masuk jangan jeles..heheeh

    ReplyDelete
  15. xprnah dgr plak sal mima land tu...

    ReplyDelete
  16. X PENA DGR PASAL PUN PASAL NI..TGU GAJI EK..HEHEHE

    ReplyDelete
  17. based on true story ke crita ni?

    ReplyDelete
  18. nama besh mima land, tapi serius mmg tak pernah dgr lak...

    ReplyDelete
  19. Mima Land??xpenah dgr plak yunk.. :)

    ReplyDelete
  20. mima land2 berhantu ek..tgk pic num2 tuh takottlah

    ReplyDelete
  21. 1st time dgr pasal mima land nih

    ReplyDelete
  22. pertama kali dengar pasal mima land tu..kat ane tu yana....

    mengira hari jugak ni...mengira hari bile la nak gaji ni....huuuu...nak g jugak la jom heboh...

    ReplyDelete
  23. M first time gak tau ttg mimaland ni... Tgk pict yg sekarang tu cam seram ja...

    ReplyDelete
  24. kira best la ea ceta abraham lincoln tue . nak tengok !

    ReplyDelete
  25. mima land kat ne yana?

    brp haribulan tu gaji. kira jgn tak kira. dh dapat nnti kira duit pulak. ;)

    ReplyDelete
  26. pernah dgr pasal mima land tu, berhantu....

    ReplyDelete
  27. psst..!ingtkan mghitung hari apalah..hihihih

    pertama kali dengar mima land, ingtkan makin maju, rupanya dah ditutup ye...

    ReplyDelete
  28. tak pernah tahu pon kewujudan taman tu.hmmm..esok nak gi tengok abraham lincoln la.esok dah gaji.hehehe

    ReplyDelete
  29. ingatkan mengira hari nak bertunang. hehe.

    ReplyDelete
  30. 1st time dgr mima land..nampak cam suram je

    ReplyDelete
  31. first time dgr pasl mima land..huuhu

    ReplyDelete
  32. dulu akak keje pun.. mmg sentiasa hitung hari dpt gaji ni.. hihii

    ReplyDelete
  33. wahh..tengok movie dengan mak ye..best nya..saya tak pernah tengok movie dengan mak..

    ReplyDelete
  34. mima land nih dulu glamer dalam citer gila-gila remaja lakonan faizal husin..citer lama,tp citer tu mmg glamer la..hik3

    ReplyDelete
  35. nyue first time dgr psl mima land tuu....hehehehehhe

    dah lama xtgk movie..sjk MR.FH balik kampung...waarghhhh

    ReplyDelete
  36. Eh, kebetulan. Blog kedua baca pasal Mimaland ni. Jom Heboh kat Angsana? Haha! Rasanya seumur hidup pernah skali je kut gi Jom Heboh ni :P

    Err org JB ke? :D

    ReplyDelete
  37. pernah dengar kehebatan tempat ni dulu..tak sangka jd gini...

    ReplyDelete
  38. First time dengar, tengok gambar Mimi Land macam takde safety je. hehe =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/dinosaur-eggs.html

    ReplyDelete
  39. usang dah tmpat ni..mcm tmpat jin bertandang je..xpnah dengar pun..huhuh

    ReplyDelete
  40. pnh dgr psl tempat tu,seram T_T'.. Nak tgk gak tapi dah lama tak gi tgk wayang,sedih tau =p

    ReplyDelete
  41. oh ye ke? seram jg klu mcm tu. tp tmpt tu dkt mana?

    ReplyDelete
  42. Mima Land??? taktau plak... CiM nie holiday hunter...manajer tempat menarik kat Malaysia ni mesti eager nak pegi. nanti CiM usha, tp kalau dah menyerAMKAN macam tue, takpaa lah...

    Semua org sedang tunggu gaji dikkkkk oiiiiii.... bossssss owhhhh bossss, masuk awal sikit yea, pastu masuk lebih sikit yeaaaa!!!!

    ReplyDelete
  43. tak pernah tahu pun tempat tuh.. kena cari lepas ni kan.. cerita bukan sejarah Abraham lincoln lah ni ei..

    ReplyDelete
  44. pnh baca psl misteri kat sini..

    ReplyDelete
  45. tempat tu..first time dgr jugak...

    ReplyDelete
  46. a'aa kalu 3d mesti lg best n lagi terkejut, siap menjerit apa... hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA