Monday, July 2, 2012

Moral down~


Assalamualaikum~~

Sekarang ni memang kerja tengah membukit kat meja saya ni. Banyak sangat kerja yang perlukan daya pemikiran yang kreatif dan inovatif menyebabkan saya pening kepala fikir nak buat kerja yang mana satu. Semua penting bagi saya. 

Tengah hari tadi dapat lagi kerja baru. Nak esok jugak siap sebab klien nak pergi oversea lusa. Kira punya kira kat meja saya sekarang ni dah ada 5, 6 kerja pending..huhu..pening-pening..saya perlukan pembantu, tak pun co-workers pun ok la, asalkan leh tolong amik sikit kerja ni.. :(

Gigih saya kerja tau. Dah 2 minggu lebih tak bukak blog kat ofis. Tapi kerja tak siap-siap jugak. Lagi menyedihkan bila kerja dengah gigih macam ni pun, gaji tak masuk lagi..bila semangat kerja, gaji tak masuk lagi rasa down la pulak. Sebabnya tadi, officemate saya dah dapat gaji, akauntan cash deposit kat bank. Tapi bila check akaun saya, takde pun masuk pape. Duit kat bank tu pun tinggal berapa puluh ringgit je tu..huhu~~

Sok saya nak pergi apply kerja tempat lainlah. Merajuk punya pasal. Boleh tak?? Ada sesapa tengah cari kerja sekarang ni?~~






Ya Allah, tolonglah munculkan sesuatu yang boleh menggembirakan hati ni. Ada rombongan masuk meminang saya ke, gembira sikit kot kan? ehhhh???? :p (sorry~~~ )



33 comments:

  1. jgn la sedeh2 yana comelllll. :)

    ReplyDelete
  2. sabar yea yana..semua yg blaku pasti ada hikmah d sebaliknya..mana tau leo dtg meminang kan..hehe

    ReplyDelete
  3. zera iera..hehe..oleh sebab dah kata saya comel, saya dah tak sedih lagi lah~~ :p

    sweet honesty, haha...tu lah, pasti ada hikmah nya..kalau org lain pulak yang masuk minang, leo jangan nak terkejut pulak~ :p

    ReplyDelete
  4. semoga hati yang resah dpt ditenangkan , dan ade nikmat lebih besar menanti kita...rahsia Allah kita tak tahu kan sayang :)

    ReplyDelete
  5. mudah-mudahan esok ada yang lebih menggembirakan hati yana hihi

    ReplyDelete
  6. CikMai, mudah-mudahan..insya'Allah~~ :)

    N.Aima K, insya'Allah kak..hehe :p

    ReplyDelete
  7. lorrr cian yana..sabaq yerr..sy doakan yana akn mngecap kbhagian yg diimpikan..

    ReplyDelete
  8. Deq's Qienz, ni sebab tak reti bersyukur namanya saya ni kak..huhu :p

    ReplyDelete
  9. sabar banyak2 yana. semua tu dugaan. Insyaallah ada manisnya. senyum. :)

    ReplyDelete
  10. Chic Na, senyum je ni..hehe~~~ ;)

    ReplyDelete
  11. yana nak apply keje sana pun jauh sangat hihi...dont be stress dear..nanti akan muncul juga kemanisan jika kita sentiasa bersabar :))

    ReplyDelete
  12. sabar ye my dear...Masha kan ada...hehehe

    nanti leo datang bawak katak...hhihi

    ReplyDelete
  13. sabaq2..Tuhan nak duga tu..buat setakat mana mampu.

    ReplyDelete
  14. alahai siannye. sabar yana. senyum senyum :)

    ReplyDelete
  15. MAsha, bawak katak tak nak lah~~~ :p

    Noor, sedang buat yg termampu je ni..kalau bos nak buang, buanglah..huhu~

    izan mama mia, sabarlah ni kak..hehe~

    shu, senyum~~~ :)

    ReplyDelete
  16. Pelan2 buat ye Yana...
    jgn sedih2..nanti hasil kerja xok..

    senyum sikit yana... Ngeeeeee..!

    ReplyDelete
  17. Cik Nur, senyum la ni..huhu~~~ :D

    ReplyDelete
  18. hahaha rombongan trus yang dimintak...adoi...@_@

    ReplyDelete
  19. sabo kak yana....ala, bulan dpn ade la tu org masuk minang...ekeke ;p

    ReplyDelete
  20. sabar ye dik yana..nak kerje len ea...jom meh keje ngan akak..pasti happy je selalu..hehehhe

    ReplyDelete
  21. sabar dan tabahkan hati tu. ok, minggu depan jugak deqla masok minang..utk abg deqla..amacam..?? hahaha

    ReplyDelete
  22. sabor ye. kalau moral down, bawak bawak lah layan blog. hehe.

    ReplyDelete
  23. lorrr xdpt gaji lg ke ni?sbr ye awk.nt lmbt-laun dptla tu

    ReplyDelete
  24. sabar yer..moga kebahagian sentiasa bersama yana..

    ReplyDelete
  25. hihiii siap mintak rombongan meminang lg.. :-)

    nanti bila betoi2 rombongan sampai dpn umah, takut ketar lutut lak.. hehheh

    ReplyDelete
  26. hihiii siap mintak rombongan meminang lg.. :-)

    nanti bila betoi2 rombongan sampai dpn umah, takut ketar lutut lak.. hehheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA