Monday, June 25, 2012

Isnin yang mengantuk~


Assalamualaikum~

Dah lama sangat-sangat dah rasa blog ni tak berupdate..huhu..ada ke orang rindu? ;p


Sebenarnya Sabtu yang lepas saya kena pergi outstation ke Segamat. Alang-alang dah kat Segamat tu, saya pun balik kampung terus lah~


Pagi tadi baru gerak balik dari Melaka ke Johor. Ngantuk je rasa pagi tadi. Nak bukak blog pun tak sempat sebab banyak kerja. Sekarang ni, kat rumah baru ada masa nak bukak blog.


Sabtu hari tu saya kena pergi ke loji najis yang ada masalah dengan struktur tu. Hari Jumaat tu, bos dah pesan suruh bawak kasut phua chu kang yang sampai ke lutut tu sebab nanti kena redah dalam loji najis tu..huhu..geli tak geli?? Bos ada pesan lagi, jangan lupa bawak minyak wangi~~


Perjalanan ke sana pun dah makan masa 2 jam lebih. Dengan jalan yang mencabar lagi sebab nak pergi Segamat tu kena lalu jalan kamupung/kelapa sawit. Asyik kena potong lori je. Takut betul~


Loji tu agak besar jugak lah. Pihak kontraktor tu dah sedut sebahagian besar sludge dalam loji tu. Korang tau tak apa sludge tu?? Tu najis-najis koranglah tu..huhu..macam lumpur yang berwarna hitam. (sori kalau tengah makan tu :p)



Lepas beberapa jam kat sana, dekat-dekat pukul 1, saya pun geraklah balik ke Melaka. Ingatkan nak keluar kat tol Tangkak. Alih-alih, tengok dah sampai Jasin. Nasib baik sampai, kalau tak sampai mahu saya menangis dalam kereta tu nanti..huhu..nasib baik lagi masa tu siang dan terang-benderang lagi~

Kalau dah kat rumah kampung saya tu, confirmlah saya tak ngadap blog. Sebabnya nak habiskan masa-masa berharga dengan family dan kucing-kucing saya..hehe~

Jadi sebenarnya entri ni adalah untuk memohon maaf sebab dah lama tak menjejaki blog-blog korang semua je..hehe~ :)



Kak Masya, saya dah dapat hadiah ni..time kasih banyak2~ :)

44 comments:

  1. owhh ptt myepi upenya bcuti..hihii..wahhh bestt dapat adiah.;)

    ReplyDelete
  2. dah ptg.. bru smpat smpai sini ;-)

    kalo bjln jauh..mmg letih badan kan.. take care

    ReplyDelete
  3. mencabarnye keje yana...smpai kene redah loji, pape pun berhati2 ye bile bekerja tu

    ReplyDelete
  4. yana masuk ke dlm loji tu? hehe..
    okla dpt balik kg terus kan. dpt jumpa si meow leo tu. patutla senyap je. :)

    ReplyDelete
  5. LYAfrina, mmg penat sangat..skang ni pun rasa nak tdo ke ni..huhu~

    Linda, mencabar la gak skit2..hehe~

    Chic Ns, saya ngelat tak masuk..hehe..meow leo pun dah besar dah chic na..padahal baru 6 bulan..huhu

    ReplyDelete
  6. uish..kalau saya memang tak sanggup la nak masuk.tahniah dapat hadiah tu.nak juga.hehe

    ReplyDelete
  7. areLan, terpaksa..kalau tak, takdenye nak masuk..tu hadiah utk pmpn2 je la..hehe :p

    ReplyDelete
  8. g segamat xcakap pun ye...siap ekau megutuk kampung den lagi...haha

    bestnyer dapat adiah...kak masya,adik masha nak jugak...kikiki

    ReplyDelete
  9. Masha, time ni la jadi adik ye?? :p

    ReplyDelete
  10. klu berjalan jauh mmg letih dan ngantok hikhikhik...wah tahniah yana dpt hadiah brroch ker tu...cantiknyer :))

    ReplyDelete
  11. mencabarnya keje dia! keje apa tu?

    ReplyDelete
  12. mane gmbor pemakai kasut phua chu kang nyeeeeee? huhu. :)

    ReplyDelete
  13. tahniah..ramai ahli2 GSF menang hadiah kan...terbaik la.. geli la tgk loji tu..naseb bukan time mkn skng ni...hihihi

    ReplyDelete
  14. rindu yana jugak..eh eh kampung kita sama lah..segamat! kat area mana yana?

    ReplyDelete
  15. nape xletak pic pakai kasut pua cu kang tu?? teringin tgk..hihihi

    ReplyDelete
  16. huhu tak sanggup ..... rehat dulu ye lalink

    ReplyDelete
  17. mencabar betul kerja awak ni kan..

    ReplyDelete
  18. Letih gak kalo ostation, nasib leh singgah di kg. Cantik la hadiah tu.

    ReplyDelete
  19. sronoknye kj camni..timba byk pengalaman..even ke loji tuttt tu..tp bg experience pelbagai...
    wah..nice brooch tu...kak masha sayang..nak jugak..hewhew

    ReplyDelete
  20. pergh hehehe...dapat hadiah..tahniah yana :)

    ReplyDelete
  21. dah sampai segamat tak cakap pon..dekat dah tu Yana...

    eh tahniah dapat adiah
    ...

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah.... dah sampai dengan selamat.. nanti bolehlah bergaya ketempat kerja...

    masha kalau nak jugak macam yana dapat.. jomlah join kuiz yang akak baru anjurkan hari ni.. sampai 4 julai...

    ReplyDelete
  23. no more najis seketui2 kan dik..hahaha..

    alhamdulilah dah selamat sampai..:)

    ReplyDelete
  24. eh cantiknya hadiah tu..tahniah ye..;D

    ReplyDelete
  25. jln jauh biaselah pnt n ngantuk....

    ReplyDelete
  26. wah tabahnya yana..ada selara lunch lg ka lepastu T___T

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah dh slmt smpi. Bilas tido utk normalkn kembali rutin mata. BW & N3 buat plan2

    ReplyDelete
  28. ooo loji najis tu yer...

    tahniah dpt adiah :-)

    ReplyDelete
  29. bestnye keje macam kak yana, lawat site sume! rehat puas2 ok pastu boleh la bw ke blog kami..hahaha =p

    ReplyDelete
  30. sama la kita.. sy pun outstation jgk mgu lps tp kg sendiri.. huhu

    ReplyDelete
  31. bestnya yana outstation...untung dapat balik kampung sekali..hehe

    ReplyDelete
  32. beznya dapat balik kampung,sekejap pun jadi lah kan..ayu tunggu raya lak baru dapat balik..huhu

    ReplyDelete
  33. hmm sy pon kdg2 update blog kdg2 sunyi...besela sibuk ngn ank2 n kje :) papepon rindu gak bile lme x blogwalking blog kwn2 kan?..

    ReplyDelete
  34. berbautak loji2?huhu nampak pekat airnye...mmg adventure sungguh kerja2..

    lawanya brooch mcm grape plak bentuknya

    ReplyDelete
  35. akak kje apa? huhuhu..tahniah dpt hadiah tu..:)

    ReplyDelete
  36. tahniah dpt hadiah..wahhh kerja yg mencabar..

    ReplyDelete
  37. waahhh pegi lojiii !! ade bende terapung rapung tak?seketol seketol?haha bulat ke bujur?kihkih..
    btw,tahniah ye :)

    ReplyDelete
  38. baca baca macam baca surat khabar pun hado blog ni...heheh

    ReplyDelete
  39. balik2 tu terus mandi x?? ekekeke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA