Friday, March 23, 2012

Penat~


Assalamualaikum..

Kalau dapat g bercuti lagi cam time ni kan best~~

Hari ni last outstation, tp dah alang-alang ada kat ngan kampung ni, saya mintak cuti terus la sampai hari Ahad. Kiranya esok cuti..hehe..tp rugilah sbb sok keje setengah hari je.

Takpelah, nak wat camne kan...

Tak payah nak dicari Leonerz yang konon-kononnya jiwang tu. Sekarang ni dia tengah berfoya-foya kat satu pulau di Terengganu tu. Sampai hati dia pergi berseronok tanpa saya..huhu~~

Balik nanti mesti dia hitam sebab asyik mandi laut je. Padan muka..nanti jadi macam orang bangla yang keje kat stesen minyak tu..dahlah memang dah hitam. Pasni confirm nampak gigi ngan mata je.. :p

Saja tak nak update cepat sangat. Terperanjat gak tengok post dia bawah ni..huhu..bila saya sibuk, tak leh nak balas mesej dia tahu plak dia nak marah. Bila dia wat camtu boleh. Padan muka..huhu..Tp sekarang saya pulak kena abaikan sebab dia pergi berfoya-foya...bestnye dia leh snorkling..

Dua tiga hari ni memang agak penat sebab keje kat luar. Berpanas, berhujan, berdebu. Dah hitam sikit sebab berjemur. Tapi yang pasti leonerz confirm lagi hitam..hehe..

Dulu cita-cita saya nak jadi cikgu. Kadang-kadang saya terfikir gak nak tukar keje jadi cikgu. Tapi saya suka jugak dengan keje sekarang ni. Cuma keje sekarang ni susah nak dapat cuti lama-lama je lah.

Banyak masalah yang saya hadapi sekarang ni. Masalah perasaan, masalah handphone rosak. Cuba bayangkan, handphone saya yang punyalah banyak sampai 3 tu, satu pun takde yg elok?? Ujian betullah. Satu dah kena antar kedai, tak tau bile leh dapat. Satu masalah ribbon, sebab hp slide. Dah banyak kali tukar ribbon, malaslah nak tukar lagi. Baik beli hp baru je. Satu lagi LCD rosak, tp hp tu je lah yang masih boleh diharap..huhu~

Last-last, semalam belilah hp RM50. Akhir bulan, tu je lah yang mampu..beli hp mahal-mahal pun cepat rosak watpe kan...bengang sikitlah rasa sebab layanan orang kedai hp tu tak memuaskan.

Sebenarnya takde point pun entri ni. Saje nak taip apa yang terlintas kat fikiran ni sebab dah lama tak menulis..hehe..

P/S: Oooh, lupa nak bagitau. Saya ada wat bloglist baru. Ni semua idea pemilik blog Bunga Hati Mama ni..trylah tgk blog dia..cam taman je rasa..huhu~~

36 comments:

  1. wahh..outstation rupanya..patutla cik abang rindu rinduan kt blog neyh..hihi

    ReplyDelete
  2. Ahaaa...lama dah nk tunggu yana update....

    Xupdate pun rumah ni djenguk,,,eheheheheee

    ReplyDelete
  3. sweet honesty, kalau tak pergi outstation pun mmg kitorang still berjauhan..huhu~~

    kak aine ainun, thanx ye selalu jenguk..hehe~ :D

    ReplyDelete
  4. mak aihhhhh. sampai 3 tu hp. huhu. kayoooooo. ;)

    ReplyDelete
  5. hihihi nasib baik ada hp yg harga murah kan....

    ReplyDelete
  6. 9noL4, hp sampai 3 tapi xleh guna pun tak guna gak kan? huhu~~ hp tu kumpul dari 4 tahun lepas..hp yg terbaru yg kat kdai tu br beli tahun lepas..kejap je dah rosak.. :(

    mzhany, tau xpe..nasib baik lah~~ :)

    ReplyDelete
  7. samelah dulu nsey slide.. manjang ribbon.. last sekali simpan lam kotak.. pakai nset len.. senang..

    yana keje apa ei?? sori xtaw... =)

    ReplyDelete
  8. dya bila guna hp msti cpt rosak..hehe

    ReplyDelete
  9. bestnya bercuti kt kampung. bab henfon tu rsnya yg yana br beli rm50 tu la yg akan bertahan lama. :)

    ReplyDelete
  10. HaniAsyira & MUH, saya keje bidang engineering..huhu~~

    dya, samalah kita..memanjang rosak aje..

    chic na, harap-haraplah..hehe~

    ReplyDelete
  11. Salam..selamat bercuti..rajin Yana datang blog saya..terharu...sabar je la kalau nset rosak. Beli murah pun bagus. Nak canggih untuk time suka2..huhu

    ReplyDelete
  12. seronoklah pergi bercuti... hehe

    ReplyDelete
  13. hehe...bese la tu yana..adat la tu gaduh2 ckit. Yang penting dua2 dah paham n leh tolak ansur kan

    ReplyDelete
  14. hp ade 3?? wahhhhh hehehehe
    keep smiling kak yana ;)

    ReplyDelete
  15. deyb, hp ada 3 tp rosak pun xguna gak..huhu~~

    ReplyDelete
  16. silap2 aribulan kan fon cikai2 tu la paling tahan lama . hahaha *pengalaman .

    ReplyDelete
  17. Mak Lina paksa jd cikgu sebab nak ada keturunan cikgu, haha. Tp, Lina taknak xD

    ReplyDelete
  18. x pe. jauh di mata dekat di hati;D

    ReplyDelete
  19. hp rosak mcm rugi nak betul kan..hehe bek beli baru..ewah mcm org kaye ckp...i folo u k

    ReplyDelete
  20. apa yang penting....

    kerjaya mesti kena dengan jiwa kita... heee3x

    ReplyDelete
  21. syok nya dia bcuti..hehe...tp jauh d mata..dekat dihati :)

    ReplyDelete
  22. gado2 manje namanya tu Yana..hehee

    ReplyDelete
  23. kelakar bila yana mengomel sal leonerz begitu. so sweet. hem. yg sal fon tuh fisha sokong yana pkai fon murah jer wt sementara. jnji leh msg n kol sudah. kan3. :)

    ReplyDelete
  24. hehe....nt kak yana beli la fon yg ke 4 pulak, beli yg bese2 je, asal elok n boleh kol.. ;)

    ReplyDelete
  25. cik nur dah tukar hp...lega..!hiuhihihihi

    nak hp tahan lasak x..?
    nokia 3310...

    kompom jatuh bkecai pun masih elok..hihihi

    ReplyDelete
  26. bestnye dapat bercuti... :)

    sebenarnya Yana Libra ni pun nak balas rindu Leonerz, ego punya pasal, so update la entry kunun "takde point" :D

    ReplyDelete
  27. kak yana,saya baru taw leonerz to pakwe kak yana..ingatkan member..hee..beruntung kak yana..

    ReplyDelete
  28. hai aynaa, apa khabar hari ni

    ReplyDelete
  29. ejam: haha btul3...

    sume: tq for urs comment.. hop everybody hav a nice day=)

    ReplyDelete
  30. hehehe..kenmain ko kutuk leonerz ye dik..hihi.


    love story korang ni best lak baca..hihi.


    btw..lepas ni giliran blog kamu pulak akak nak edit..hihi.maaf lama tak berkunjung kesini :) agak bz la 2 3 hari ni..huhu.

    ReplyDelete
  31. wah..macam lama je tak jenguk yana ye..huhu..sihat?anyway fana pakai link baru tau..
    http://www.fanaakim.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA