Tuesday, March 27, 2012

Ke'busy'an melanda~~


Assalamualaikum~~


Rasa cam dah lama je tak update blog ni...tengok last update, Jumaat lepas..huhu..memang dah lama sangatlah tu~~

Sekarang ni kat ofis tengah berlambak-lambak keje..sebab last week pergi site, jadi kerja di ofis tu tertangguh. Datang je ofis, bos suh datang bilik dia nak bagi kerja baru lagi..alahai...nasib badanlah~~

Semua kerja saya kena buat sorang sekarang ni sebab kawan saya baru berhenti minggu lepas. Ada sesapa yang tengah cari kerja tak? Nak jadi assistant saya tak?? Kerje senang je..hehe~~

Oleh sebab saya kena buat kerja sorang-sorang, tiap-tiap hari balik lambat sebab nak siapkan cepat. Tapi tak siap-siap jugak. Kena pergi site lagi tadi. Penat lak rasa. Banyak betul merungut kan saya ni?? hehe..biasalah tu..walau macam mana pun, saya suka kerja ni. Bulan depan dapat naik gaji..seronoknya. Alhamdulillah, walaupun tak banyak, tapi dapat naik tu kira ok lagi lah kan daripada tak naik-naik~~

Apa lagi citer baru saya ye? Oooo....Minggu lepas dapat roommate baru. Ustazah sekolah menengah. Dia jadi cikgu ganti kat sekolah berdekatan dengan taman tempat rumah sewa saya ni. Harap-harap saya leh jadi lebih baiklah bila dapat roommate ustazah ni kan :)

Aduhai~~ malas pulak rasa nak memikirkan kerja esok...

Semangat!! Semangat!!

Sebenarnya saya memang tgh takde idea. Banyak sangat benda nak diceritakan, tapi tak tau nak ceritakan macam mana. Nanti ada masa, jiwa tengah tenang, baru boleh menulis dengan selesa kot..hehe~

Umur saya dah dekat nak masuk 25 tahum Oktober ni. Mak pun dah bising bila nak kawin...hmm..apa la akan jadi pada masa depan ye...bilalah nak kawin ni..macam-macam halangan la ada sekarang ni...huhu~~ (cam gatal ke? tak kot kan?? : P ) Emm..biarlah ALLAH SWT yang menentukan semuanya. Sekarang ni hanya dapat berusaha je~~~

Rasa sedih. Bila kita dah mintak maaf, tapi orang tu tak maafkan. Buat tak tau je kat kita. Padahal benda kecik je pun. Tak faham lah..malas nak fikir, tapi terfikir jugak sebab dah duk serumah, berkongsi tandas yang sama. Mungkin dia salah baca mesej saya hari tu. Mungkin dia baca mesej saya dengan nada yang salah. Mungkin dia ingat saya ni macam merendahkan dia. Tapi serius, memang takde niat langsung nak buat camtu. Banyak kali hari tu saya minta maaf. Takkan kerana benda sekecik tu tak nak bertegur sampai sekarang? Dah 2,3 minggu dah. Benda yang sangat kecik. Emm..biarlah..kalau dia nak buat macam tu terpulanglah. Yang penting saya takde niat langsung untuk merendah atau sakitkan hati dia. Sedih sangat sebab saya paling rapat dengan dia kat rumah sewa ni....





 P/s: Korang kenal Cik Nur tak?? Dia ni memang peramah dan selalu lawat blog kawan-kawan dia. Jom tengok blog dia ni~~


31 comments:

  1. jgn serabut2 eih.. =)

    insyaallah akan tiba hari bahagia tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Dalam hidup sentiasalah positif ya..percayalah pasti ada kebahagiaan.

    ReplyDelete
  3. Thanx HaniAsyira.. :)

    Etuza,Insya'Allah~

    ReplyDelete
  4. banyak kan bsabor..nk ikutkan keje memg xbis2..sy nk jadi asistant yana bleh x..haha..

    em psal mber tu, kalau dah mtk maaf pun dia cmtu lg xleh wtpela..skurng2 awk dah mtk maaf..da lpas tggungjwb awk..be smile ok:)..kita xkan mampu memuaskan ati semua org.

    ReplyDelete
  5. Nak jadi assistant ke?Meh la bagi resume..sanggup ke keje jauh2 ni..hehe..

    ReplyDelete
  6. xbpe nk sggop sbb jauh..hikhik

    ReplyDelete
  7. Sabo jelah... bz memanjng yer...

    p/s : mungkin perlu bersemuka kot ngan rakan serumah tu.. hati ke hati...

    ReplyDelete
  8. bz nya cik yana ni. huhu..
    psl roomate awk tu, yg penting awk dah mintak maaf. selebihnya terserah pd dia. no worries k! :)

    ReplyDelete
  9. ada keje kosong ehh...katne ofisnya ehh

    ReplyDelete
  10. betul2 sibuk ni..
    pasal roomate tu, banyak bersabar ye.. semoga hati dia terbuka untuk maafkan yana..:D

    ReplyDelete
  11. amboi bz nye yana..jgn stress2, at least yana dah mintak maaf dgn kawan yana tu..mungkin dia perlukan mase lg kot..sabar ye..:)

    ReplyDelete
  12. ehem...keje ape kak yana? naakkkkkk!!

    ReplyDelete
  13. bila dag=h dpt roommate yg baik insya-Allah semoga kita berubah kepada yg lebih baik..

    ReplyDelete
  14. Takot tgk gmbr ats nun yana..

    Biase la tu yana,
    insyaallah akan baik hub tu lpasni..

    ReplyDelete
  15. wahh. ade kje kosong?? mau3.. hehehe. takpe yana. mgkin ade hikmah disebalik kje yg dtg menimbun tuh. kesian yana. bersabar yer.

    ReplyDelete
  16. memang terasa suasana sibuk kamu melalui penceritaan...hihi..


    *kita sebaya la..bulan oktober juga :)

    ReplyDelete
  17. time kasih ye yg bagi kata2 semangat tu..hehe~~

    sape nak try mehla bagi saya resume..hehe~

    ReplyDelete
  18. takmo sedih2 ye yana..insyaAllah semuanya baik-baik saja :)

    ReplyDelete
  19. Nyue paham perasaan yana..kalu busy rs stress n berserabut sgt...
    sbb kita pikir cm2..tp kalu kita terima seadanya..alhamdulilah stress tu kurang...

    ReplyDelete
  20. kerja-dan kerja..rasa geram je bila kerja tak habis-habis kan..

    kalau hal macam tu, kena banyak bersabar...susah juga nak berhadapan dengan orang yang terlalu lama makan hati ni..

    ReplyDelete
  21. Alololo,jangan serabut2 ye dik..nge.buat keja dengan tenang,

    tahniah kenaikan pangkat tu.. :)

    ReplyDelete
  22. waaa..dah naik pangkt =) tahniah. pasal eja yang menimbun tu, alah bisa,tegar biasa laa.. =) byk2 besabar ya.. =)

    diera singgah sini. nanti singgah belog diera pulak tau. =) diera baru lagi. http://dieranadieraulalaaa.blogspot.com/ dira follow sekali. follow me back ok? =) terima kaseh

    ReplyDelete
  23. naik gaji jgn serabut serabai lagi.. hidup harus semangat, baru bersemangat nak hidup..erkk..btl ke ayt neyh..(*_*)

    ReplyDelete
  24. blog walking, istirahat sejenak baca dulu siapain kopi hehehe.....

    salam kenal ya

    ReplyDelete
  25. eeee tk dpt bayangkan kalau dah baya yana and everyone always ak about kawin. mesti stress kan heee

    aidil putra tuuu, errr hahaha encik monyet saya ^^

    ReplyDelete
  26. always positive. insyallah, everythings will be okay:D

    ReplyDelete
  27. ala..tua setahun je dri nad..:D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA