Thursday, March 1, 2012

Berhati-hati ye kawan-kawan semua~~

Assalamualaikum..

Hari tu pernah terbaca kat beberapa blog pasal website yang pelik-pelik ni. Hari ni saya baru terjumpa. Dia tinggalkan jejak kat cbox.

Yang dalam kotak tu~

Lepas saya klik, keluarlah page ni:

Sebijik cam betulnye, tapi pelik sikit. Trylah tgk kat cbox tu kalau nak tengok~

Yang bawah tu keje saya...haruslah dikaburkan..hehe~~

Pelikkan?? Saya tak taulah apa benda tu. Berhati-hatilah masa log in ye kawan-kawan~~ :D

32 comments:

  1. ni namanya phishing jangan isi maklumat dalam ni..

    hackers guna cara ni nak hack

    ReplyDelete
  2. ouh.. tu yang faker, yang bila kita log in , kita akan tertipu. sama macam Maybank2u,cimb click, facebook, twitter... semua sama.. kene baca link die betul2.. sila tgk link die.. nampak sgt tipu kan.. :)

    ReplyDelete
  3. tu lah..saya pun bukan pandai sangat bab-bab komputer ni..risau gak~~

    ReplyDelete
  4. jadi sila hati2.. lagi2 bab bank on9... nanti duit gaji terbang mcm tu je.. :)

    ReplyDelete
  5. tak sanggup kalau duit gaji melayang begitu saja...bahaya bahaya..nangis tak berlagulah nanti~~

    ReplyDelete
  6. bahaya betul lah....
    thankz bagitahu....

    ReplyDelete
  7. thanks bagi info ni..saya baru tau,...

    ReplyDelete
  8. ouh...thanks for the info...baru tahu neh. :)

    ReplyDelete
  9. is pun tatau wujud benda2 camni... tengs atas info tau... takut noh~ aish! macam2 dunia la ni

    ReplyDelete
  10. haha !! okayy ,, thank for the nice entryyy ..

    ReplyDelete
  11. ish...dah la kte xtau pasal komputer sgt..adessss masak lah kalau tekena..adoiii

    ReplyDelete
  12. bahaya jugak ye macam tu, zaman sekarang ni dorang pandai IT tapi dorang salah gune..

    ReplyDelete
  13. kena lebih peka la website ape yg kita bukak lps ni~~

    ReplyDelete
  14. Alamak, selama ni dah la tak pernah berhati2..huhu..

    ReplyDelete
  15. bahaya erk camni..saye ni da la kdg2 xtgk pon btol2..huhu

    ReplyDelete
  16. oh iye??bahaya nyerrrr..

    takut la terkena cenggini..:(

    ReplyDelete
  17. thanks yana sbb bagitau...bahaya jugak ni...

    ReplyDelete
  18. pernah juga cik nur jadi mcm ni.. :)
    bahaya ni.. nasib baik yana info..
    thanks yana.. :)

    ReplyDelete
  19. saya pun tau dari blog org, ni baru first time kena kat saya..nasib baik perasan~~

    ReplyDelete
  20. yana. thanks tau. eish. takutnyer. kene lbh berhati2. dala penah kene hack before ni

    ReplyDelete
  21. pandai betul hackers ni..hahaha..dia nk hack account la tu..

    ReplyDelete
  22. ERM, SEBENARNYA KAN, ADA SESETENGAH BLOGGERS YG HANYA MEMBENARKAN SEGELINTIR BLOGGER LAIN MEMBACA BLOGNYA. SO, KALAU NAK BACA BLOG DIA, KENA MASUKKAN EMAIL/PASSWORD KITA. LEPAS SIGN IN, BARULAH DPT DIKENAL PASTI SIAPA KITA, DAN ADAKAH KITA INVITED UNTUK MEMBACA BLOG DIA. BUKAN HACK ;)

    ReplyDelete
  23. tapi kalau awk klik, dia punya format macam lain sikit la..pape pun saya tak beranilah..huhu~~

    ReplyDelete
  24. tingkatkan security di google mail, pastu wat lebih dari 1 admin,.. andai kata la tersilap langkah ke.. cam security pakai handpon.. walaupun dia tau pasword atau email.. xgune gak, kalu dia xdew word verification yang dihantar ke hp kan..

    ReplyDelete
  25. oh baru sy tau.thanks share yana libra

    ReplyDelete
  26. Ops!.. Phishing.. nie.. bahayeenyyee.. huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA