Thursday, May 10, 2012

Terkejut~


Assalamualaikum~

Tadi masa tengah godek-godek facebook leonerz, saya ternampak satu post pasal letupan di Petronas Paka, Terengganu. 

Berdebar rasa. leonerz bukan kerja kat situ, tapi rasanya masa dia call tgh hari tadi dia macam kena pergi sana sebab ada urusan kerja. Lepas dia call, kitorang dah tak ada mesej-mesej lagi sebab tadi saya busy  kena pergi site. Dia pun kalau kena masuk Petronas bukannya boleh bawak handphone.



Saya terbaca pasal ni pukul 8 tadi. Pastu saya google lagi. Setakat ni 2 meninggal, manakala 22 orang lagi cedera. Al-fatihah buat arwah. Moga yang cedera tu cepat sembuh.




Bila terbaca aje pasal ni, saya terus call leonerz. Banyak kali call, tapi dia tak jawab. Risau sangat rasa masa tu. Serius rasa cam nak nangis je sebab risau sangat. Tak tau nak buat apa. Saya rasa macam nak call mak ngan adik dia je tanya. Tapi saya cuba sabarkan diri.

Nasib baik setengah jam lepas saya call banyak kali dia jawab. Baru sampai rumah katanya. Petang tadi dia memang ada kerja kat Petronas, tapi kat tempat lain. Bukan kat tempat yang meletup tu.

Alhamdulillah..lega sangat rasa~

Mungkin lega bagi saya, tapi bukan keluarga mangsa yang tercedera. Semoga yang tercedera tu semuanya cepat sembuh. Amin~



26 comments:

  1. alhamdulillah...semoga yang cedera cepat sembuh amin~

    risau pulak kalau dengar letupan2 gas ni,sbb suami akak pun kerja oil dan gas juga..huhu.

    ReplyDelete
  2. kak arina, tu la..risau je rasa...

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah nasib baik bukan buah hati awak. :)

    ReplyDelete
  4. alhmdulillah,
    kita org pompuan mmg mcm tu kan..kdg2 risau tu xbleh duduk dh,pikir plak yg x elok je kan..haish

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.
    sape tak risau kan. hehe
    smoga gak yg cedera tuh cepat pulih. amin2 ya rabb :)

    ReplyDelete
  6. menggelabah trus cik yana..hihi..

    moga yg cedera tu cpt sembuh.. n alfatihah tuk arwah..

    ReplyDelete
  7. Bru tgk berita kt tv1 ni yana..
    Walopun xde kuarga terlibat, akak pun berdebar sama ni yana

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, selamat semuanya..!

    Takziah buat keluarga mangsa..

    ReplyDelete
  9. Suami akak pun kerja area tu yana.. Biasa sangat dia masuk gpp3 tempat letupan tu, tapi seminggu dua ni dia ada on call kat tempat lain. dia pun terkejut sebab dapat tau malam ni masa sama2 tonton tv3.. Semoga mangsa yang terlibat tabah menerima dugaan.. Al-fatihah untuk yang meninggal dunia.

    ReplyDelete
  10. laa yeke.. mana tak risaunya kan. Alhamdulillah leonerz selamat. tp kesian jgk ada yg cedera & meninggal. moga2 semuanya selamat. Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..mujur ALLAH enjauhkan bencana itu dari kesayangan awak.. :)

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..mujur ALLAH enjauhkan bencana itu dari kesayangan awak.. :)

    ReplyDelete
  13. ejam pernah dulu, skali lah, mimpi yang ex ejam meninggal. sorang2 dalam bilik, lepastu xleh nak selamatkan,

    bagun2 tido je trus call. tak angkat. msg tak reply... rase mcm nak tercabut nyawa dah...

    last2 die reply jgk. time tu jgk ajak kluar nak luangkan masa bersama. kot2 itu satu petanda ke apa. takut woo... sedih tu yes. mesti akan ada..kan? :/

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah bukn leo. Tapi takziah utk semua keluarga mangsa..

    ReplyDelete
  15. tahziah buat mereka yg terlibat..dan moga yg kemalangan cepat sembuh..

    ReplyDelete
  16. tak pahaam.... tepon leonerz?? habis anda nie bukan leonerz?? ehh~~ ??!! terangkan terangkann

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah bukan buah hati yana...:)

    Takziah buat keluarga mangsa tu..

    ReplyDelete
  18. dah byk kali kes meletup ni. dasyat betul.

    ReplyDelete
  19. yaALLAH... macam mana kan perasaan keluarga mangsa.. Allah... Innalillah...

    ReplyDelete
  20. gas ni pon bole meletup, kalo lynas tu ntah mcmne la agaknya kan...

    ReplyDelete
  21. situasi mcm nieh mmg amat mgusarkan kita..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA