Sunday, May 27, 2012

Mengecewakan~


Assalamualaikum~

Hari tu saya ada buat sati entri pasal citer Aku ada, kau ada?? kat SINI kan? Tengah hari tadi saya pergi tengok dengan member saya.


MBO punya tiket wayang macam kertas resit je..huhu..nak jimat sangatlah tu kot. Tapi MBO kat Johor ni tak memuaskanlah. Sound system pun kureng.

Bagi saya jalan cerita dia macam jalan cerita budak-budaklah. Kadang-kadang rasa meluat pulak tengok. Bagi pendapat saya la. Sebabnya jalan cerita agak bosan. Tipikal. saya agak kecewa sebab dah excited sangat nak tengok..

Alamak, cam banyak pulak kutuk kan? Tapi satu je yang saya suka. Lagu 'Beginilah Caranya'. Lagu tu memang best. Jalan cerita je yang tak best..huhu~~

Pas dah habis tengok cerita tu, kitorang saje lah nak pergi round Bandar Dato' Onn tu. Kitorang lalu highway Kempas. Nak dijadikan cerita, masa dalam perjalanan ke Bandar Dato Onn tu, ada sekumpulan mat-mat motor tengah berkumpul kat tepi jalan raya tu.

Ada sorang member mat motor tu bawak motor arah bertentangan dengan arah lalu lintas.

'Matilah diorang ni. Main-main pulak' kata kawan saya dengan penuh emosi. Saya senyap je. Peliklah jugak tengok. Kenapa dengan budak-budak tu duk berkumpul kat highway pulak. Macam nak racing pun ada jugak.

Dalam sejam pastu, kitorang patah balik lalu jalan yang sama. Nampak lane sebelah tu jem sangat-sangat. Tempat jem tu tak jauh dari tempat mat-mat motor tu berkumpul tadi. Saya tengah drive, jadi tak leh nak tengok sangat. Member saya yang tengok. Saya hanya nampak ada sorang lelaki terbaring kat atas jalan. Tak nampak darah. Nasib baik takde darah. Saya memang takut dengan darah..huhu~

Saya fikir nasib baik macam takde pape. Tapi budak tu terbaring je, tak bangun-bangun pun. Member saya kata posisi kaki dia dah nampak lain macam. Mungkin patah. Ngeri je dengar. Nasib baik tak perasan tadi. Seram~~

Oklah, jadi pengajarannya kat sini, berhati-hatilah di jalan raya. Jalan raya bukan tempat mainan. Lagi-lagi highway, kereta semua laju-laju. Ingatlah orang yang tersayang dan sayangilah diri anda sendiri. Bayangkan macam mana nak hidup tanpa kaki atau tangan atas kesilapan sendiri.

Gunakanlah cuti yang ada dengan sebaik-baiknya~~~ :)




p/s: leonerz skang ni outstation ke Kedah. Baru gerak pagi tadi. Masih dalam perjalanan. Moga selamat tiba. Jauhnye~ :(

pesanan buat leonerz: lain kali double lane jangan nak motong! Padan muka kena saman tadi!!! :p

49 comments:

  1. tak best ker?? tape sy jauh dari sumber wayang.. keh2

    betul2 berhati2 di jalan raya.. =)

    ReplyDelete
  2. tak best ker?? tape sy jauh dari sumber wayang.. keh2

    betul2 berhati2 di jalan raya.. =)

    ReplyDelete
  3. HaniAsyira, kureng lah..xde kick..huhu~~ :p baguslah jauh dr sumber wayang, jimat duit..hehe

    ReplyDelete
  4. adoiii...lagu dah best, tp cter xbest pulak...reject trus lah! =p

    ReplyDelete
  5. i see. filem mlayu biasanya x best. haha. kutuk lagik -,-

    p/s: berhati2 lah d jalan raya n ingt org trsyg. hehe.

    ReplyDelete
  6. deyb, kecewa..huhu~~ :p

    fakhrul, tak semua citer melayu tak best~~ :)

    ReplyDelete
  7. huhu....tgh tggu citer bohsia 2 pulak ni ;)

    ReplyDelete
  8. nak kate minat xjugak..kte bukan g tgk pun, tp tgk trailer dye aritu mcm gempak skit...tgk kt youtube je sudahhhhh.. ;)xpayah pegi wayang..haha

    ReplyDelete
  9. hehe..kalau tgk citer kat youtube banyak2, boradband akak jadi slow la..huhu~~

    ReplyDelete
  10. hehe.....yolah, kte tau kak yana memang kaki wayang KOT...hehe ;)
    samela gune bdband jugak..tp salu curik2 tgk kt opis..kekeke

    ReplyDelete
  11. aku tunggu org upload jelah movie ni . haha

    ReplyDelete
  12. deyb, kat ofis wifi slow jugak lah..hari tu tgk kuch2 hota hai pun separuh jalan je~~ :p

    stuntwomanwho, tunggu labih baik..berbaloi sikit..hehe ~

    ReplyDelete
  13. naseb bek x g tgk..
    dr iklan tau dah nmpk cam kureng..
    harap ada sam tu jer.

    ReplyDelete
  14. shark, citer sam kan biasanya best..huhu~~

    ReplyDelete
  15. xbest ker br plan nk g tengok hehehe...

    ReplyDelete
  16. hahaha...sabo jela kak yana...gune unifi laju dowh jela... ;p

    ReplyDelete
  17. la.. tak best ke??
    baru nak pergi tengok..
    cancel lahh macam ni, tengok cerita lain pulak..

    ReplyDelete
  18. lorh bawu plan nk ajak seseorang pi..x best yew? ingt kan best ramai yg post kata best..hehe

    ReplyDelete
  19. hoho. tak best ehhhh. dgr kate, cite genre muzikal. ;)

    ReplyDelete
  20. tak best eh. tunggu jelah kuar tv raya tahun2 dpn nnti. hehe..

    cik na kalo tgk eksiden konfem lps tu xleh drive. menggigil. better xtgk la. hihi.. :)

    ReplyDelete
  21. haha , sape kena saman .? opss , dah lari tajuk .. hehe ,

    hermm , malang x berbau ,,

    ReplyDelete
  22. tak best ke ????
    tgh excited nak tgk !

    ReplyDelete
  23. saya kalau nampak accident, bukan main berani nak tengok..tapi lepas tu mula teringat je..

    ReplyDelete
  24. kureng ke???... tengok video klip lagu beginilah caranya macam best jer... huhuhuhu... ;'(

    ReplyDelete
  25. yeke x best? baru cadang nk tgk ngan hubby..kalo camni cancel la, baik tgk citer lain..hihi...yana rasa lelaki tu yg naik motor arah bertentangan tu ke? haihh...deqla pun seriau tgk darah..kalo ada esiden buat2 x nmpk sbb x sggp tgk..

    ReplyDelete
  26. xpenah drg pon??errr
    haha.da lama beb xtgk wyg.

    weh kirim dia ole2 kt kedah :p

    ReplyDelete
  27. baru planning nk tgk citer ne..tpi lgu dia best kn..

    Huhh..patah kaki.. ngeri n seram jek dgr..apatah lgi nengok.. tak sanggup aii...

    ReplyDelete
  28. mmg tak best pon. hehe
    fisha tgh dok tggu org bwk gi tgk cte men in black3 hehe

    ReplyDelete
  29. xbest eh?
    xnak g tengok la...
    kiki..
    jimat wet..dpd buang trengok sampai tidur~
    kih3..tengkiu

    ReplyDelete
  30. huuu..tak best ek..
    ramai jugak orang cakap tak best...
    heee...kecian Yana...huu..
    tunggu kuar kat tb aje la nanti..tak yah tgok wayang...hehehe

    ReplyDelete
  31. linda pon tengok wyg, tp x tgok cite tu. Linda tgok cite Men in black..hehe, best. Erm..budak2 zamn sekarang bawak moto mcm dah x syg nyawa je

    ReplyDelete
  32. linda tag yana

    http://langkahlinda.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html

    ReplyDelete
  33. yana nk gi bercuti ke mane, bile n berapa org? bg email, by wednesday linda email quotation.

    ReplyDelete
  34. nyue xprefer pon nk tgk cite kau ada,aku ada..mayb download jer..
    bukan xsokong filem melayu tp dah bnyk dikecewakan dgn jalan cerita yg hambar...tp depend pengarah jgk..

    xpe la...apa2 pon yana dah tgk..hehe

    pg td nyue siap buat entry lagu filem tu..bab lagu best..ahahah

    http://nyueyien.blogspot.com/2012/05/begini-caranya-shaheizy-sam-feat-yana.html

    ReplyDelete
  35. kaaannn...MBO nye tiket cam resit..
    xbest..hikhik

    ReplyDelete
  36. tak best ke? hee..nseb tak tringin nk tngok pon..

    ReplyDelete
  37. beznya dpt g tgk wayang...citer melayu sllu download jer..tp klo de pawagam terdekat nk jgk p tgk...
    seram jgk psl org accident tuuuuu

    ReplyDelete
  38. kalau cm tu dya tak nak tgk lh.. bru excited nk tgk..hihi

    ReplyDelete
  39. tggu cte yg tajuk '8jam' nt kuo pggung eh? Cte tou best taw

    ReplyDelete
  40. Malang yang dicari.. huhu.. tengok daripada promo cerita macam best.. hehe yana buat ulasan filem tu skit...

    ReplyDelete
  41. lama dah tak tgk wayang.memikirkan anak2 blehker dok behave dalam tuh..huhu..

    tak besh ek?huhu

    salam kenal dr gsf..tq singgah blog

    ReplyDelete
  42. belom tgk lagi hehehe..
    ad0ooii x best kew

    ReplyDelete
  43. tak payah sign in darling.. ni auto calculate bilangan komen.. kalau yang jenis sign in, itu untuk kira kekerapan mengunjungi blog macam yang mama arina pasang tu..

    ReplyDelete
  44. ye ke ceta tu x best? huhuhu. klu mcm tu mcm chic na kata, tunggu raya thn ni atau thn dpn utk tgk dlm tv.hihihih. eh, hati2 juga di jalan raya. sy pun takut drh juga.moga smuanya slmt;)

    ReplyDelete
  45. yup betul gunakanlah cuti sebaik-baiknyeee..hehe

    ReplyDelete
  46. ingat la org yg tsyg ketika memandu..wakaka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA