Tuesday, May 29, 2012

Review Filem 'Aku Ada, Kau Ada???'


Assalamualaikum~

comel je diorang ni~

Sebelum ni kan saya ada buat entri pasal saya kecewa dengan filem ni kat SINI? Pastu kak Dieyna komen, suruh saya buat review pulak. Mungkin bagi saya tak best, bagi orang lain best ke kan? Lain orang, lain citarasanya~

Kalau korang nak tau pasal sinopsis, cari je kat google banyak. Yang review dari saya ni, personal review..huhu~~

Cerita ni lokasinya di Korea. Boleh nampak adalah beberapa orang korea dalam cerita tu. Tapi saya peliklah kenapa cikgu-cikgu dia cakap bahasa melayu? Mungkin kononnya kolej tu kat Malaysia kot.

Salah sorang cikgunya adalah Angah Raja Lawak. Dia memang lawak, tapi saya rasa macam takdelah lawak sangat kot. Watak dia cam watak Shah Rukh Khan dalam citer Mohabbatein. Gaya je la. Dengan biola dan sweater kat bahu tu~

Yang Yana Samsudin ni jadi Tina dalan cerita ni. Dia ni mempunyai panas baran yang tahap melampau. Kadang-kadang cam psiko pulak. Dia dihantar ke kolej tu untuk menjalani program 99 cara untuk mengatasi masalah panas baran.

Sam ni pulak pegang watak Nordin Ahmad. Nordin dengan Tina ni memang kenal sejak kecik, tapi diorang memang tak serasi dari kecik. Asyik nak bergaduh aje. Si Nordin ni, setiap kali menghadap Tina je mesti darah gemuruh yang melampau datang. Sampai termuntah-muntah. Tina ni tak suka Nordin sebab Nordin pernah kutuk rambut dia kerinting cam megi masa kecik dulu.

Sebab tu Tina fobia. Pergi mana-mana pun bawak iron untuk luruskan rambut tu. Setiap masa nak luruskan rambut dia., walau tengah bercakap dengan cikgu dia.

Tina dengan Nordin ni satu group untuk persembahan musikal. Ni kira cam assignment gak lah. Macam-macma jadilah masa nak dekat persembahan tu.

Akhirnya, mestilah korang sendiri boleh agak kan? huhu~~

Takpelah, asal happy ending oklah tu. Kalau sad ending, lagilah tak puas hati tengok citer tu~~ :p






p/s:Kak Dieyna ada jual serbuk Cheese yg sedap tau..nak tau tengok SINI.

41 comments:

  1. Berbaloi tak kalau nak g tgk? Yana ada macm best plak..

    ReplyDelete
  2. hem. fisha mmg xmau tgk pon. hehehe
    xmint. n da tau cte yg tak best. HEHEHE

    ReplyDelete
  3. sweety dh lama gila tak masuk panggung..last tgk ari tu filem ombak rindu..pastu, xde la pulak..

    ReplyDelete
  4. meatball, tak berbaloi kot nak tengok kat wayang~

    fisha, betul2..hehe ~ :p

    ReplyDelete
  5. sweet honesty, sebab jauhkan dari wayang? hehe~

    ReplyDelete
  6. kena tunggu sape2 ada citer tu tgk.. ekekeke..

    ReplyDelete
  7. HaniAsyira, ooo..nak ngepau org ye?? :p

    ReplyDelete
  8. same la,pelik kan blajr kat korea tp techcr speak melayu..

    ReplyDelete
  9. owh gitu citernye...mcm nk tgk pulak..hahaha.... :p

    ReplyDelete
  10. cik Mimey, betul2..mmg agak pelikla kat situ..huhu~~

    @deqla, tgklah..tp tak yah tgk kat wayanglah..rugi je..hehe :p

    ReplyDelete
  11. cerita melayu mana pernah lojik.. haha kadang2 tu mcm melampu giler tak lojiknya...

    ReplyDelete
  12. kak dieyna, tau xpe..hehe~~ :p

    ReplyDelete
  13. ooo.. macam tu...
    dengar lagu diorang jer... lagi syok... ;p

    ReplyDelete
  14. bc review yana pon da bleh agak cite biasa kot...lebih biasa dr drama kat tv..best drama ag...
    syg la pelakon best2..ermm...

    ReplyDelete
  15. owh kira x bapa best la yana ek..ish rasa xmo g tgk panggung la mcm tu..nasib ada yana tukang riview..ngeeee

    ReplyDelete
  16. nyue, betul2..drama kat tv lg best kot~

    cik aini, hehe..ada gak guna review saya ni eh? hehe~ :p

    ReplyDelete
  17. susah nak ckp la kalao filem melayu ni kan..mostly predictable...bukan x nak bagi sokongan ke..takot x berbaloi dengan harga tiket skang yg makin hari makin mahal......hehe

    ReplyDelete
  18. dgr kat iklan pun tak menepati citarasa...apatah lagi nak tgk!

    ReplyDelete
  19. noornazuha, mostly la kan~ :)

    munnafendy, ye ke? hehe..sy suka lagu dia..huhu~~

    ReplyDelete
  20. tggu tgk kt tenet jer hehe..rasa mcm biase2 je cite die...sy bru pas tgk filem Nonkrong ada Shaheizy Sam gak..

    ReplyDelete
  21. haritu ada tgk the making. mcm lawak2 jgk citer dia. tp yg video tu sebijik mcm korean punya dlm citer winter sonata. :)

    ReplyDelete
  22. macam rugi je tgok cite melayu kat wayang..haha (xbaik kan?)
    beli DVD je la...kihkihkih

    ReplyDelete
  23. lama dah tak masuk panggung dik :) kang tak pasal2 alesya dok melalak dalam tu..siapa yang harus dipersalahkan..hahaha


    kalau camni kena tunggu cd la gamaknya tak pun astro first..hehehe.

    ReplyDelete
  24. huhu. tertarik pasal shooting kat korea. tu yg mahal tuh. ;)

    ReplyDelete
  25. dya tertarik cite tu sbb lagu yg best..haha..

    ReplyDelete
  26. kekaDANG SUKA JUGA FILEM MALAYSIA.Ada juga artis berhemah..

    ReplyDelete
  27. macam best jugak jalan cerita nye..he..tapi tak tau la bila tgok ek...

    ReplyDelete
  28. jalan cerita nampak menarik tapi tak tahu bila nengok2 mcm mana..suka ngan yana samsudin=)dia ada mainkan??

    ReplyDelete
  29. Sherashi beshame lah... Kena tengok ni.
    @smlm br tonton hooray hooray, tp dlm panggung ada 8 org jewr...

    ReplyDelete
  30. nana plan nk g tengok citer ni weekend nnti.. hehehe

    ReplyDelete
  31. bila la dapat tengok citer ni, tunggu kuar kat astro kot huhu

    ReplyDelete
  32. hehe..baik tgk kat tv je kot..atau donlod je~~

    ReplyDelete
  33. Salam Yana..

    Tenkiu singgah Dan komen di blog anty.
    Bila nak kawen? Eheh.. Soklan menanahkan telinga :)

    Dah tua2 ni anty jarang tengok wayang. Only recently I went for the avengers and men in black.. :p

    ReplyDelete
  34. gm, sowi, x minat citer melayu....

    ReplyDelete
  35. Terer akak kita siap buat review lagi. Dengar kata tak best sangat cerita ni. Betul ke?

    ReplyDelete
  36. hahaha.. cam best je cite ni.. :)

    ReplyDelete
  37. best ke cte ni? kalau tgu downlod je boleh tak?haha

    btw,sy minat kat yana..comey sgt2...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA