Wednesday, December 12, 2012

Lama menyepi~


Assalamualaikum~

Rasa macam sekejap je masa berlalu, padahal dah 4 hari menghilangkan diri dari internet ni..huhu. Tak sangka selama 4 hari macam-macam dah jadi. Terlepas nak order baju GSF. Takde rezeki la nak melaram ngan baju GSF nampaknya..huhu~

Malam semalam baru balik dari berjalan-jalan. Dah macam melancong dah rasa, cuma di sana, masa saya full tolong bakal mak mertua. Tak sampai hati nak biarkan dia buat sorang-sorang kerja berat tu. Jadi Sabtu Ahad banyak dihabiskan dengan aktiviti keluaga Leonerz.

Ahad petang dalam pukul 5 lebih, leonerz berjaya menculik saya. Bolehlah kami dating jap walaupun bertiga dengan adik bongsu dia sekali. Dating tepi pantai sekejap aje, kena balik awal sebab ada bola malam tu~

ombak rindu~~ :p


Isnin kelmarin berjaya meloloskan diri sepenuhnya untuk ke Pasar Payang, Kuala Terengganu. Ada benda penting untuk mak di kampung~

Kuala Terengganu~

Ada replika batu bersurat kat tengaj-tengah roundabout kat atas tu~

Sepanjang kat sana saya dah makan sata, satay ikan, megi ketam dan otak-otak Tganu. Memang jalan-jalan cari makan lah. Puas hati sebab dah dapat rasa megi ketam yang popular kat sana~ :)

Tapi semua makanan tu saya tak amik gambar. Biasalah, kalau dah mengadap makanan tu, mana nak ingat benda lain~ :p

Selasa pulak kami pergi kat sini:


Cuba teka gambar atas tu katne?? Peneka yang terpantas dan tepat akak dapat sesuatu dari saya..hehe~ :)







p/s:Penat & mengantuk selama 4 hari ni masih belum hilanglah. Ngantuk sangat dah sekarang ni. Tidur dulu ye..nanti sok ke sy bw slow2 ye..jangan marah kawan2..huhu~ :)


39 comments:

  1. bz nya yana..cntik pic ombak rindu tu

    ReplyDelete
  2. bukit tu la diorg selalu tgk ank bulan tu kan..
    nur lupalah nama dia..
    xsalah dekat2 dengan losong..tempat jual kopok lekorkan.. :)

    yana cuba inbox mama, boleh lagi tak order baju...

    ReplyDelete
  3. ahh! best nya tempat!

    maaf sesangat zera lama tak bw. btw, rinduuu dah ni! :)

    ReplyDelete
  4. penuh dgn xtvt. mesti seronok kan.

    dah lama tag g terengganu. err tempat ape tu yana?

    ReplyDelete
  5. hehe..bercuti dgn keluarga si dia ye :)

    ReplyDelete
  6. dya, tu kat teluk mok nik..hehe~

    cik nur, cik nur salah..hehe~ :p

    zera, best lah jugak :D

    chic na, cube teka~~~ :p

    Linda, tak bercuti pun..melawat je..huhu~

    ReplyDelete
  7. yana.. nama tak kol akak.. huhu telok mok nik .. akak ada kemaman masa tu huhu kalau tak leh berkenalan

    ReplyDelete
  8. windu ngan yana...lama menyepi....ooo g ganu yer best tu hehe

    ReplyDelete
  9. teluk mok nik bukan tempat banyak2 sata tu ke?? jrg pergi sini.. xtaw lah tempat tu..

    k.yana pegi ganu masa atil xda dah..
    xtry celup tepung ke?? femes jugak tuh

    ReplyDelete
  10. dah lame akak tak g pantai..

    ermm mcm tak dapat nak teka je yana..hehhehe

    ReplyDelete
  11. yana boleh jek melaram dgn baju GSF.. cer tgk blog sis...hihi... :)

    ReplyDelete
  12. suka tengok gambar pertama tu.alah2 ombak rindu gitu..hehehe

    ReplyDelete
  13. bz n penuh ngan aktiviti ni. hehe. saya pun lately camtu. kenkadang x sempat nak jenguk blog.

    ReplyDelete
  14. lebuh raya karak ka?hehe..wahh bezkan blk kpg ;-)

    ReplyDelete
  15. deyb, bestla jugak~ :p

    deq's, thank kak :)

    kak Dieyna, tak sempatlah kak..rushing sgt masa tu..smpt msg kak jaa kejap..huhu~

    wanieys, mmg best kak :)

    HaniAsyira, try satay ikan je masa kat teluk mok nik tu..lain2 tak sempat..huhu~

    izan mama mia, ombak kuat kak..takut tgk..huhu~

    lelamaisara, xdpt teka tak dapat hadiah kak..hehe~ :p

    deqla, yeay..hehe..ingatkan dah xdpt~ :p

    sherwieyna, kan kak? hehe..

    Raziq, tu la..kdg2 bz ngan keje jugak..huhu~

    ayu, lebuh raya karak ke? huhu~ :p

    ReplyDelete
  16. Luasnya dunia blogger ni..klu laaa dari dulu dh start blogging...mesti ramai kwn2 baru n info berguna blh dipraktikkan..

    ReplyDelete
  17. wa..yana bercuti dengan bakal family ye dik :) sonoknye dia..hehehe

    baju yana dah tempah la..hehehe.akak tempahkan yana saiz L.

    ReplyDelete
  18. Deena, mmg luasz~ :)

    Kak Arina, ok kak..tahnk u soo much..hehe~ :D

    ReplyDelete
  19. dya, br je update ni kan..baru 3 hari..huhu~~ :p

    ReplyDelete
  20. Yana L, sorry late terjah blog awak...betul cepat sangat masa berlalu...apapun kita usah stress ya..tenangkan diri dalam liku2 hidup ni..tq

    ReplyDelete
  21. cuba sis try tanya sis deqla pasal baju tu.kot2 boleh tempah lg ke

    ReplyDelete
  22. amboiiii,ombak rindu tueeee...

    haaa tu gunung apa yeppp? gunung ke bukit?

    Bukit Kuang ker tu???

    ReplyDelete
  23. gambar ombak rinduw lah..hehe..


    gambar gunungkan..
    xp kat mana ya..mesti sekitar terengganu jugak kan..:)

    kina pom x pasti..huhu

    ReplyDelete
  24. xpnh mkn megi ketam. mcmne rupanya?

    ReplyDelete
  25. saya teka gambar....tu gunung kat jalan nk ke terengganu (^_^)

    ReplyDelete
  26. haha 4 hari considered sbg lama?ehehehe

    kelakar la...eheheheh :P

    ReplyDelete
  27. adoii
    xtahu la yana nk teka tmp tu..tp yg pastinya pasar tu dah smp.hehehe

    psst !best la tu kan dpt dating wpun bertiga.hehehe

    ReplyDelete
  28. owh..dtg ganu ye??lalu tak kat kemaman..pdahal lya duk kemaman je.

    ReplyDelete
  29. akak pun lameeee sepi dan bisu. huhu. maklumla nak jadi menantu yg solehah. ;)

    ReplyDelete
  30. pernh dengar megi ketam..sedap ek..pic2 kt highway otw ker terengganu..ada gunung kt c2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA