Sunday, August 12, 2012

Bisnes dan kerja~


Assalamualaikum~

Semalam saya dah pun selamat sampai di Melaka. Oleh kerana saya kena outstation kat Muar selama beberapa minggu, jadi saya buat keputusan untuk duduk di Melaka dan berulang-alik ke Muar setiap hari. Boleh makan makanan mak setiap hari macam tu..hehe~

Tak tahu kenapa, tapi dalam bulan puasa ni memang banyak sangat kerja. Bermacam-macam report nak kena buat. Bermacam-macam site nak kena pergi tengok. Rasanya macam nak kena belah badan ni jadi 3 atau 4 je untuk buat semua kerja tu.

Bos asyik tanya takde ke junior2 nak cari kerja. Bukan saya tak cari, kebanyakan orang yang saya kenal dah bekerja, Kalau ada yang tak bekerja pun, dia sambung belajar. Apa lah salahnya kalau bos pergi buat iklan kan? Takkan nak suruh saya cari sorang-sorang? Saya dah iklankan kat fb, blog ni dan kat mudah. Tapi takde lagi orang berkelayakan untuk jawatan ni datang interview..huhu~

Itu satu sebab kenapa saya sibuk. Ada lagi satu perkara yang membuatkan saya sibuk..hehe..saya sekarang ni tengah cuba untuk berniaga. Barang utamanya adalah produk Catalyst. Korang pernah dengar pasal Virgin Coconut Oil atau VCO?

Saya tengah cuba guna produk ni. Lepas tu bulan seterusnya saya terus jadi agen pulak..hehe. Setiap orang mungkin ada produk yang dia sesuai atau tak kan. Bagi saya produk ni memang sesuailah dengan saya. Saya sekarang tengah amalkan VCO Softgel.

macam ni lah rupanya~

Makan 2 kali sehari je. Ubat dia comel je, tak besar macam primrose oil..huhu~

Setakat ni saya dah makan sebulan lebih. Bulan puasa ni kurang rasa lapar. Kulit muka pun rasa lagi licin. Kalau ada jerawat banyak mungkin lagi nampak kot kesan dia. Saya ni takde jerawat sangat, jadi tak leh nak komen lah pasal jerawat tu. Berat saya pun dah turun 1 kg tau dalam sebulan ni..hehe~

Tak taulah sebab puasa atau sebab makan VCO ni. Tapi serius rasa berkesan gak lah makan. Banyak khasiat VCO ni. Kalau nak try VCO ni, softgel ni lah elok. Kalau dah yakin, bolehlah beli produk-produk Catalyst yang lain..hehe~ :)


produk-produk lain~

Kalau nak tau dengan lebih lanjut kebaikan VCO ni tengoklah page NI. :)








p/s: Rasa macam nak buat GA yang disponsor oleh AmirYana's Health & Beauty lah~~~ insya'Allah..hehe :)



49 comments:

  1. mmg busy habis yana ni..wanita berkejaya gitu..teruskan usaha yer chaiyok2

    ReplyDelete
  2. heee bace yana promote rse terpengaruh.hohoo

    ReplyDelete
  3. cendol, terpengaruh ke?? hehe..meh2 beli dengan saya :p

    ReplyDelete
  4. mmg berkesan eh yana VCO tu?
    nti tunjuklah testimoni...bleh jg nmpk.hehehe

    kj yg bos yana cari tu bhgian apa eh?apa cert yg dia nk?
    haish..mn la tau kan..bleh tukar angin jd org 'johorian' lak.arkarkark :)

    ReplyDelete
  5. tergoda tengok Vco tue hehe . . egt nak try la . .

    ReplyDelete
  6. shu da try. hehe. memang ok utk kulit. stock abes nnti boleh beli kt yana. ^^

    ReplyDelete
  7. bagus la berniaga..
    boleh tambah duit belanja..
    :)

    ReplyDelete
  8. mmg ok produk ni..wani pun dh try hihihi

    ReplyDelete
  9. Cik Ai, ok lah setakat ni, sesuai dengan saya..hehe..

    saya tgh cari civil engnr..huhu~

    cikeyrah, try lah..mmg bagus lah~ :)

    shu, ok kan? nanti dah habis beli kat saya tau..saya bagi best price..hehe~ :)

    diana, betul2 :)

    wanieys, hehe :)

    ReplyDelete
  10. mak sy buat VCO ni kak.. =)
    berniaga bagus lah tu.. tmbah income kan..

    ReplyDelete
  11. HaniAsyira, ye ke? baru nak suh beli..hehe :P

    ReplyDelete
  12. rajin betollah akak nih ^_^
    diera doakan akak supaya dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dr ALLAH. aminnn.. ^_^

    ReplyDelete
  13. cik na dah lama dok tengok benda ni. teringin tp xde lak org yg kenal jual ni. lepas puasa ni Insyaallah nak try VCO softgel tu. :)

    ReplyDelete
  14. salam kenal dik

    berniaga nie seronok kan ..
    buat tambah2 pendapatan dan minat ;)

    ReplyDelete
  15. gud dear..sy dari dulu lgi dah amalkan vco ni..and mmg bagus untuk badan.. now sy ngah try collagen catalyst pulak.. :)


    p/s: Contest review di lanjutkan lagi..jgn lepaskan peluang untuk join.. duet raya + voucher free menanti anda..^_^

    ReplyDelete
  16. woowwww bussinesswomen kita! :)

    ReplyDelete
  17. suka baca tang turun 1kg..heheh..kalau bgus,sy pun nak cuba gak..

    ReplyDelete
  18. Diera, amin~~~ :D

    Chic na, try jangan tak try..hehe :)

    ieda, betul tu~ :)

    wawa abdullah, saya mgkn bulan depan atau lagi 2 bulan kot baru nak try collagen~

    zera, x dikira businesswoman lagi..huhu~ :p

    Noor, cubalah..harga pun tak mahal sangat kan :)

    ReplyDelete
  19. nak tunggu suplemen yang keyrah makan sekarang habis baru nak try VcO . .nnt keyrah beli dgn awak je la . .

    ReplyDelete
  20. cikeyrah, ok..nak beli bgtau ye~ :)

    ReplyDelete
  21. kite pon bizzi jugak smpai tak sempat nk bw :))

    ReplyDelete
  22. bizi berniaga cik Yana kita ni....

    ape2 pon semoga segala urusan dapat diselesaikan ye..:)

    ReplyDelete
  23. ramai juga syor kan product ni.
    kejap.nak usha.hihi

    ReplyDelete
  24. semoga maju dlm bisnes yana.. :D

    ReplyDelete
  25. utk gemukkan badan ada tak? hehe

    ReplyDelete
  26. haaa... setuju dgn soalan momo.. asyik2 nk kuruskan badan jek...bosan la.. nk gemokkan badan nii.. ada tak produknyaa?? hihi

    ReplyDelete
  27. wowwwwww. tak sabar nak tgu GA hot itu. ;)

    ReplyDelete
  28. dya baru tahu pasal produk ni..hihi

    ReplyDelete
  29. hurmm..ni macam iklan edisi. snap and go je... ehehe....

    ReplyDelete
  30. Deq's Qienz, samalah kita~~ :)

    lelamaisara, harap2lah..huhu~

    syafiqakarim, usya jangan x usya~~ hehe :p

    masz, thanx :)

    momo & deqla, rase2nye vco ni leh menggemukkn jugak kot..tgk cara makan lah rasenye..huhu~

    9noL4, hehe..insya'Allah.. :)

    dya, laa..baru tau ke? popular gak produk ni tau~

    ejam, terselit sikit je kot iklan tu..huhu~ :p

    ReplyDelete
  31. kerja pon kerja..asalkan kesihatan terjaga...

    utl bisnes tu..lya doakan moga sukses..insyallah..nnti nk cuba gak... lps2 raya ni ke

    ReplyDelete
  32. Lyafrina, ok kak..kalau nak beli bagitau okay~~~ :)

    ReplyDelete
  33. Yana Darling, kad raya dah sampai.

    Apa beza EPO ngan VCO erkkk. CiM sdg makan EPO.

    ReplyDelete
  34. nak buat GA nnt announce kat page tau. ;)

    ReplyDelete
  35. CiM, eh..EPO tu apa nama full dia kak??

    9n0L4, insya'Allah..tunggu saya free sikit..hehe~ :)

    ReplyDelete
  36. selamat berniaga moga murah rezeki..insyaallah

    ReplyDelete
  37. izan mama mia, insya'Allah..thanx kak :D

    ReplyDelete
  38. wewiitt... xlame lagi nak jadi businesswoman pulak..aminnn
    VCO tu rasanya elok, sebab kawan kite pakai kulit dia jd cantik, mulus gebu gitu..hihi ;)

    ReplyDelete
  39. deyb, yeke? camtu tolonglah promote kan..hehe..xde pembeli lagi setakat ni..huhu~~ :(

    ReplyDelete
  40. hehe....xpe2 pelan2 cube, banyak2 sabo...xlame lg ade la org beli tu...insyaallah, kite cube ;)

    ReplyDelete
  41. yana nnt buat review product details n testimoni..nak gak tgk yang mana dah pakai/guna n kesannya..nurul ngah nak diet n turunkan berat cumanya payah sbb menyusukan badan..jgn lupa ek review nnt,

    ReplyDelete
  42. nur belum sempat baca pamplet yg yana bagi.. apa2 hal, nur contact ya.. :)

    ReplyDelete
  43. pernah dengar jg psl produk ni..setakat ni semua pun bg review yang baik..nak cuba jg tp ntah bila ishishish

    ReplyDelete
  44. masha pun deah agak terpengaruh ni...haha....

    ReplyDelete
  45. ehh... kta pn tgh try vco ni.. hihihi.. mmg berkesan!

    ReplyDelete
  46. solehah pnh cbe vco ni utk seminggu.pe yg solehah leh gtau,lps makan slm sminggu kulit muka dh xberminyak lagi

    ReplyDelete
  47. pernah dengar produk ni tapi belum pernah cuba, bape henget yang soft gel tu?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA