Monday, July 9, 2012

Happy working~


Assalamualaikum~


Apa yang jauh dari kita?
Masa lalu~

Apa yang dekat dengan kita?
Maut~

Baru tau jawapan teka-teki hari tu..huhu..kat dalam citer '8 jam' lakonan Shaheizy Sam ngan Yana Samsudin ada sebut. Bagi saya citer ni ok lagi lah dari citer 'Aku Ada, Kau Ada??' dulu tu..hehe~

Tapi, seriau tengok citer tu. Bab aksi tu memang tak sangggup nak tengok. Dengan pisau, parang, macam-macamlah!

Semalam masuk wayang citer dah start. Tak tau berapa minit terlepas. Rugi je..huhu~

Sebenarnya saya bukan nak buat review pun sebab Ayu dah buat. Sejak dua menjak ni rasa lain macam aje lah. Apa yang lainnya? Ntah ye. Macam-macam benda muncul dalam fikiran ni. Biasalah, hormon tengah tak stabil skang ni..huhu~ :p

Saya terfikir. Macam mana kalau saya dengan leonerz takde jodoh? Buat macam mana pun, ada je masalah. Macam mana kalau yang kitorang ni memang tak ditakdirkan untuk bersama? Saya tak leh fikir kalau tu berlaku.

Sebab, saya sayang giler kat dia..hehe..teringat satu dialog dalam citer '8 jam'.

Kau ni memang gila lah.

Memang aku gila. Aku gilakan kau.

Rasa nak tergelak je dengar dialog tu. Serius! Lawaklah..mungkin ada sweet gak dialog tu. Tapi, memang kelakar masa tengok babak tu~


Oooh, sebenarnya takde isi penting pun dalam entri ni. Cuma, 2,3 hari ni asyik cari pasal je dengan leonerz. Ada orang kata, kalau seseorang tu boleh sabar, kiranya baguslah kan? Kalau tak leh sabar tu, angkat kaki lah awal-awal sebab belum kahwin lagi. 

Kiranya, kalau dia dapat terima kita walaupun dengan perangai buruk kita ni, dia boleh dikira lulus sebagai calon suami la kan? huhu~

Lelaki memang takkan dapat faham wanita~

Wanita pun memang tak dapat nak terangkan dengan jelas apa yang dia nak pada lelaki. (Kadang-kadang dah terangkan pun dia tak faham-faham! Tension!) ~

google~






p/s: Saya pernah terbaca, perempuan boleh bermesej sambil tengok tv, tapi laki tak boleh. Sebabnya laki hanya boleh concentrate pada satu-satu kerja tu aje~ betul tak?

63 comments:

  1. betul!! my hubs kalau tgk tv.. ape yg i ckp smua dia angguk je.. crite abis je dia pun blur ape i bgtau dia.. x ingat!! haha jadi kna la tolak ansur.. huhu

    ReplyDelete
  2. hehe..betul rupa-rupanya kajian yang saya baca tu ye..huhu~ :)

    ReplyDelete
  3. betul2..org laki, kalo tgk tv jgn hrpla nk bt keja lain..mmg fokus diorang tuh..huhu..

    Yana sabar la yea..ada jodoh xkn kemana..

    ReplyDelete
  4. ya betul ! lelaki fokus satu bende je, sebab tu kualiti kerje bagus. hewhewhwe

    ReplyDelete
  5. sweet Honesty, sabar2..hehe~ :)

    mirul, haha..bagus ye? jangan cakap aje ye :P

    ReplyDelete
  6. yg pasal mesej2 tu, nur sokong, mmg betul pun..!

    ermm..citer ni mcm best, sebb ramai yg ckp best..tapi takutlah nak tgk..huhu

    ReplyDelete
  7. teringin nak tengok cerita ni!
    hehehhee

    ReplyDelete
  8. Cik Nur, ok lah citer dia..ending tak best sangat lah~

    Sheila Eiman, tengoklah..support industri tanah air..hehe ~ :)

    ReplyDelete
  9. xde rezeki lg nk tgk ar.. cadang nk tgk mlm ni..tp x smpt..tggu weekend ni la nmpknye.. incek hubby mmg nk sgt tgk..dia suka citer lawan2..hihi

    ReplyDelete
  10. mcm nk g tengok juga...tp husband pulak xblk lagi huhu...yana msg tu sangat2 betol :))

    ReplyDelete
  11. deqla, tengoklah..kalau minat lawan2 mmg sesuai sangat lah tu..hehe~

    wanieys, ramai dah kata yang mesej tu betul..hehe :p

    ReplyDelete
  12. ye...lelaki kebanyakkan nya begitu...

    hehe, insyaallah, sampai masanya nanti pasti akann bersam..
    kena kuat..

    ReplyDelete
  13. sabar yana. jgn difikirkan sgt. nnti lg la byk benda yg bukan2 yg yana akan terfikir. doakan je.

    tgk teaser cam ganas je citer ni.
    setuju tu, kebanyakan lelaki mmg mcm tu. :)

    ReplyDelete
  14. relationship between laki n pmpuan sngt lah complicated . msing2 tk tahu apa nak dlm relationship tulah jd asyik gado je. huhu

    ReplyDelete
  15. wanita memang susah nak difahami walaupun bagi sesama wanita sendiri kan.laki2 lak memang jenis fokus satu keje dalam satu2 masa.hmmm..beselah tu.ujian dalam perhubungan.moga ada jodoh kamu ngan leonerz insya-ALLAH

    ReplyDelete
  16. ha...ai setuju sgt bab concentrate tu..tambah2 kalo tgk bola,haishh rs cam nk tutup je tv tu..supa cakap ngan dinding last2 angguk je tp apa pun xtau =p

    **moga jodoh awk ada tuk bersama leonerz ye yana.amin =p

    ReplyDelete
  17. membe shu pon ckp cite tu best. xsempat lg nk g tgok. haha. bab sms tu mmg x dinafikan. kdg2 shu pon cmtu gak. ralit tgok tv mmg x lyn msj dah. ^^

    * InsyaAllah yana. Ada jodoh tak ke mna kan. :)

    ReplyDelete
  18. lelaki kan? tak pelik. diaorang easygoing. kita? kalau gelabah, ade diaorang utk cool kan. :)

    ReplyDelete
  19. Ramai gak yang dok promote Filem ni.. M tgk preview pun cam best gak... Nak kena ushar pawagam nampaknya ni..

    ReplyDelete
  20. kita ingat dilog yang ni " kalau kau tinggalkan aku, kau pun aku bunuh! "
    huhu takut mak nok ;p
    ps: semoga ikatan antara kak yana dan leonerz kuat,sampai ke jinjang pelamin....amiiiiiiinnnn :)

    ReplyDelete
  21. a'aa betoi tu, org laki xleh nak concentrate sbb sy pun, kalu sembang dgn hubby, kalu dia tgk tv.. alamat jwbnya, kene ulang lagi sekalilah cerita td... hihi

    ReplyDelete
  22. ye ke best..nak download lah..hehe..

    ReplyDelete
  23. ye ke best..nak download lah..hehe..

    ReplyDelete
  24. betul sgt,..kita perempuan mmg boleh bt byk kj dlm satu masa..

    ReplyDelete
  25. hehehehe... memang terbukti... perempuan boleh buat byk kerja dalam satu2 masa... ;D

    ReplyDelete
  26. bestnye da tgok movie 8 jam, linda x tgok2 lagi. Yana, memang betul laki kalo wat keje or ngh tgok tv ke, memang dorang x leh nk fokus msg dgn kite..Selalunye memang linda xkan ganggu raja waktu dia keje or tgok tv. sebab nnti mcm ckp sorang2 je

    ReplyDelete
  27. Lelaki biasalah dear, hanya boleh buat 1 kerja dlm satu masa, fokus!Hiks...that's y they are awesome..:)Tapi, kita woman pun lagi awesome, sbb leh buat multiple tasks in one time...hehehe

    ReplyDelete
  28. nyue tgk review psl filem 8 jam mmg best...tp xsempat nk tgk ag..eheheheh...

    biasa la yana..mayb dlm mood/hoeman yg kurang stabil so bleh la terpikir cam2 yg spatutnye difikirkan....kuatkan semangat yea...

    nyue xsure psl tu..eheheh

    ReplyDelete
  29. tulah... kdg2 mood tak stabil mcm2 jadi kan..

    owh, da kajian mcm tu ei.. baru taw..

    ReplyDelete
  30. teringin jugak nak tgk cite ni. ;)

    ReplyDelete
  31. iyer ker... masa tgk tv jer blh kot.. cuba mase drive bls sms mesti x blh jugakkan hahahahaha.. gurau jer.. ;p

    ReplyDelete
  32. hehe tau takpa ayu tgk cita ni pun bru tau jwpan tka tki tu..hehe..

    ReplyDelete
  33. oh tu jawapan teka teki tu...

    akak pon tak tgok lagi cerita tu...nak tgok sebab yana berlakon..hehehe

    ReplyDelete
  34. jodoh Allah yg tentukan..whatever it is,mesti Allah dah tetapkan yg terbaik utk kita.kita tak tau,Dia tau..ade hikmah dsebalik semuanye..no worries :)

    haha mmg lelaki selalunye concentrate satu je kot

    ReplyDelete
  35. jemput sertai segmen NAL :

    http://nyteamlife.blogspot.com/2012/07/segmen-ke-2-nal-edisi-ramadhan.html

    ReplyDelete
  36. memang betul la tu..hehe

    Jemput join segmen NAL, http://nyteamlife.blogspot.com/2012/07/segmen-ke-2-nal-edisi-ramadhan.html

    ReplyDelete
  37. kalau ada jodoh tak kemana..dya tak tgk citer tu lagi..huhhuhu

    ReplyDelete
  38. best ke cter ni?dlu tgk aku ada kau ada tuh mak ai kalau thu baik g makan sdp..kenyang jgk prut dr tgk cter tu..tgk trailer mcm best tp cternye....hmmm

    ReplyDelete
  39. errah, tu la..kecewa je tgk citer ;aku ada, kau ada??' hari tu..huhu..

    citer ni ok lagu kot, tp kalau x tgk kat wyg pun tak rugi rasanya~

    karukord, lebarnye senyum~ :P

    ReplyDelete
  40. kite serupe la.. 2 3 hari ni aku dok mimpi yang aku kawen ngan orang lain.. dan mase tu aku rs mcm sayu je nengok mamat yang bakal kawen ngan aku ni..aku tak tahu npe tp yang pasti da dekat 3 mlm cm tu..aku mimpi benda yg sme.. aku kawen tp bukan dengan pakcik.. siyes sedih... tapi yg penting kena selalu doa lah semoga jodoh kau ngan leoners panjang,, insyaallah,,,

    ReplyDelete
  41. adui..

    tringin nak tgk cita 8 jam ni tau..uhuks2...


    kalau ada jodoh xkemana awak..
    teruskan berdoa ya..=)

    ReplyDelete
  42. hahahaha... aku ada kau ada... ahakz... 8 jam/?? cite antu ker??

    ReplyDelete
  43. Bagus menilai bakal hubby/wifey b4 kawen ni, so that bleh tau betul2 baek buruk perangai dea. Tp jgn menilai sgt okeyy! Sbb kita pun mesti tak suka dinilai kan? :D

    Tp dah nilai cane pun, dun wory, perangai pas kawen mesti akan laen punya. Err bersedialah! :P

    Err tak minat both pelakon tuu. Mmg jarang nak tgk cite especially yg dorang lakonkan bersama. Nape ek? Pdhal ramai betul suka dorang berdua. Myb taste lelaen kut. Hehe.

    ReplyDelete
  44. dear yana..jgn ikut prasaan...jodohajal maut sume tuhan da tentukan..u cinta mati pon kat leonerz if mmg xde jodoh mmg u ols xkan ber1 but if mmg da jodoh korang ari2 gado pon, smp 1mse korg ttp bsme kan? :) yana cube wat solat istikarah eh?2pon kalo da buntu sgt..tuhan oermudahkan if kte mrendah dri pd DIA tolx? ho btw sy yg da bsuami ni xstuju sgt ngn laki blh concentrate pd 1kje coz die pon blh wat mcm2 bnde dlm 1mse 2, cth smbil tgk tv, blh makn, blh ayun ank n blh main game plk (my asben can) haha..maybe lain org lain ragamnye, xde 1org pon sme kat dunia ni

    ReplyDelete
  45. rugi la masuk wayang lambat.... kalo masuk lambat, claim la balik kat kaunter. hehe

    ReplyDelete
  46. lelaki kalau dah tengok tv, tak de lah dia nak layan kita mesej..so, biarlah dia concentrate dengan cerita dia tu dulu..sebab masa dia nak tidur nanti, mesti dia cari kita untuk mesej-mesej..:)

    ReplyDelete
  47. doakan yg terbaik :) jgn putus harapan...

    ReplyDelete
  48. insyaAllah..semoga ada jodoh korang =)

    ReplyDelete
  49. hehe.. incik arif, kalau dah kat depan tv atau laptop dia, kita panggil 30x pun kadang2 dia wat tatau ja.. tahap pemfokusan yang tinggi.. heran.. hehe

    kena pi duk depan mata dia panggil leklok.. baru dia kalut2.. saipa? saipa? hehe

    ReplyDelete
  50. eh cerita 8 jam ni best tak? teringin nak tengoklah..

    ReplyDelete
  51. hai222 . kita mai ke sinio, mai terjahh2 . ^^ hehehe . maaf lama tak blogwalkingg ^^

    ReplyDelete
  52. sy leh wt byk benda dlm 1 mase =) klo lelaki xtau..

    ReplyDelete
  53. alamak..rugi plak x ikut adik2 pi tgk citer ni hari tu..diorang ckp best n sedih..huhhuu..biasalah,kalau cari psal tu mmg sy suka mulakan dulu.kalau baik slalu hubungan ni,xde modal plak nak ckp.gduh sikit2 xsalah.baru bleh tau kehendak masing2.jgn pendam je.bahaya plak.hihih

    ReplyDelete
  54. bukan xnak paham tapi kalau nak terangkan dengan emosi yang asyik marah2,susah la nak paham...heheeh :P

    ReplyDelete
  55. sebenarnya..mcm mn lelaki x faham psl kita..mcm tu jugalah kita x faham psl mereka.. nama pun hidup melengkapi..kalau dah lengkap mst kita x perlukan mereka..hihi

    ReplyDelete
  56. akhirnyaaaaaaa dpt jugak tgk cite ni. hehe.

    ReplyDelete
  57. hihihi betul tue...hubby sis pun camtu jugak...

    ReplyDelete
  58. filem aku ada kau ada mmg hampeh sgt..mcm best jer filem 8 jam nih kan..lelaki mmg boleh buat 1 kerja jer dlm satu2 masa..

    ReplyDelete
  59. rasanya ayat last2 memang betul.hikhik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA