Tuesday, November 13, 2012

Kerja baru~


Assalamualaikum~

Selamat bercuti pada semua yang bercuti pada hari ni~ :)

Baru ada kesempatan untuk menulis betul-betul hari ni. Jap lagi kena keluar cari peti ais pulak. Susah nak masak kalau peti ais takde lagi..huhu :(

Macam yang korang semua dah tau, Isnin minggu lepas saya dah pun start kerja di tempat baru. Tempat kerja baru saya ni sangat lain dari sebelum ni sebab company sekarang ni adalah kilang. Sebagai civil engineering graduates, adalah agak pelik kalau kerja kat kilang-kilang ni. Jarang kot kilang nak amik civil. Biasanya diorang nak mekanikal ngan elektrikal. Tak pun chemical je~

Sebab tu masa saya diterima masuk tu saya terkejut sangat. Tak expect langsung pun. Masa saya mula-mula start kerja pun, banyak betul benda yang saya tak tahu sebab saya ni memang tak pernah kerja kat kilang-kilang.

Department saya pulak memang semuanya lelaki rupa-rupanya. Ingatkan diorang memain. Nasib baik semalam ada lagi sorang perempuan masuk. Ada lah geng lepas ni~ :)

Kerja kat sini pun macam lagi senang kalau nak dibandingkan dengan company lama. Benefits dia pun lagi banyak walaupun gaji xdelah beza sangat daripada yang dulu tu~

Rumah sewa pun tak jauh sangat dengan tempat kerja. Setengah jam perjalanan je. Nasib baiklah. Kalau tak leceh jugak~

Yang tak bestnye sekarang ni musim hujan. Air naik sampai ke lutut. Nasib baiklah duk kat bangunan bertingkat-tingkat ~ :(




26 comments:

  1. semoga dapat biasakan diri keje kat tempat baru. gud luck !

    ReplyDelete
  2. xpe..pelan2 nti Yana ok lah tu ;p
    wish u all the best kat sana eh..dah ada geng ok lah tu ;p

    mmg skang ujan ari2..eh kat tmp kj yana tu banjir ke?

    ReplyDelete
  3. Cik Nana, thanx! :)

    Cik Ai, tmpt keje jalan lah yg banjir..risau tul~

    ReplyDelete
  4. Nanti paking kete tempat tinggi sikit tau.. :)

    Yana tggal sorang-sorang ke..?

    ReplyDelete
  5. tinggal sesorang ke yana....banjir pulak kan...

    ReplyDelete
  6. Tahniah atas kerja baru ... biasa la tu situasi kerja di kilang ngan bukan kilang pasti sangat berbeza

    ReplyDelete
  7. semoga yana dapat biasakan diri kt tempat baru..banjir?kt mne tu

    ReplyDelete
  8. Nampak macam banjir, kat mana gambar tu di ambil

    ReplyDelete
  9. Cik Nur, tu lah..saya parking jauh..yg area banyak2 kete parking tu..tp jauh lagi..huhu~

    lelamaisara, saya tinggal ngan kakak kak~ :)

    Razif, betul tu~

    dya & izni, banjir area dengkil~

    ReplyDelete
  10. wah mmg bajir eh skrg ni? mesti risau kereta kan. hmm ok la tu tempat keja skrg mcm lg best dr yg dulu. :)

    ReplyDelete
  11. selmat menjalankan tugas baru yana..=)

    ReplyDelete
  12. Teruknya banjir...apa2pun Happy working Yana..

    ReplyDelete
  13. lorhh..banjir...putrajaya x pun...yana dok dengkil eh? jom la jumpe...meh2 singgah opis deqla...leh jmpe deqla n nurul sekali...hihi :)

    ReplyDelete
  14. lorh banjir yea...kak x pena rasa banir2 ni..alhamdulillah

    ReplyDelete
  15. nasib baik ade budak pempuan baru masuk kan yana, xdela yana segan sgt. Alor..tak syoknye banjir, pape pun ati2 ye yana :)

    ReplyDelete
  16. nasib ad kwn bru masuk kan..bleh buat gengs..eehehehe....selamat bekerja yana :)

    ReplyDelete
  17. Moga Yana dpt biasakn diri. Dah ada kwn gugirl tu ok lah kan, tp ok je kwn2 ngan dak laki ni..hehe..takut leo jeles eh.
    Pic tu snap dr umah yana ke? Take care tau.

    ReplyDelete
  18. merasa banjir tengah bandar.. heee~~

    ReplyDelete
  19. semoga berjaya ditempat baru..
    xpelah kilang janji masyukkan....

    banjir ker? gegegegegege

    ReplyDelete
  20. ehhhh, area situ pun banjir ke. huhu.

    ReplyDelete
  21. wah x boleh pakai high heel lah mcm niiii

    ReplyDelete
  22. selamat bkerja ditmpat bru n semoge dpt sesuaikan diri,hehehe

    oh banjir ye, cmne nk g keje cmtu?

    ReplyDelete
  23. eh banjir...cmna kerja tu..moga yana dpt sesuai diri kt tmpat baru

    ReplyDelete
  24. ohh dah da kerja baru ye.hehe tahniah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA