Friday, November 2, 2012

Dengan rasminya~


Assalamualaikum~

Hari ni hari Jumaat, 2 November 2012 dengan rasminya saya bukan lagi pekerja syarikat *******! hehe~

Isnin ni bermulanya kehidupan baru ni tempat baru. Harap urusan saya di sana dipermudahkan. Amin! Mula-mula ingatkan dapat tinggalkan ofis lama dengan happy. Tapi, last-last keluar jugak air mata disebabkan seseorang yang saya terpaksa tinggalkan di ofis tu..huhu~

Memang tak sedih nak tinggalkan ofis tu sebab dah dua tahun lebih keje kat situ. Rasa tak sabar nak rasa macam mana pulak kerja kat company yang lagi besar. Company sebelum ni company kecik aje, jadi kadang2 diorang yang atasan tu ikut suka hati diorang je nak bagi gaji lambat ke cepat ke. Semua kerja termasuk despatch saya dah merasa..hehe~

Tapi macam-macam saya belajar kat company lama ni. Memang pengalaman dan ilmu yang takkan saya lupakanlah. Semuanya berharga. Macam-macam saya dah lalui kat sana. Menangis depan bos (hati ni lembut sangatlah..huhu~) , marah kat akauntan sebab tak puas hati, sesuka hati je nak tolak gaji, suka, sedih dan macam-macam lagilah.

Selama 2 tahun ni  saya rapat dengan sorang akak ni. Memang baik sangat dengan saya. Selalu tolong saya. Selalu belanja saya. Selalu dengar luahan perasaan saya. Tak tahan bila nak balik semalam, masa nak salam dia dia tetiba hulurkan hadiah pada saya.

Saya tak harapkan pun hadiah tu. Serius. Gaji pun tak masuk lagi masa ni. Yang saya paling tak boleh tahan bila saya tengok mata dia dah mula berair. Secara automatiknya saya pun jadi macam tu. Akak tu mmg geng dengan saya. Lepas ni dia sorang-sorang aje. Saya tahu bukan senang nak cari kawan yang rapat.

Saya harap saya dan dia akan selalu keep in touch lepas ni. Perasaan happy nak tukar kerja, jadi sedih dan sebak bila tengok akak tu macam tu..

Leonerz gelakkan saya bila saya call dia on the way balik dari pejabat sebab saya menangis. Malam tu akak tu mesej lagi. Sebak baca mesej akak tu. Leonerz pulak boleh ketawa tengok saya dengan akak tu macam ni.

'Macam kekasih pulak. Esok mesti tulis dalam blog tu~', kata leonerz sambil ketawa. Sangat tak patut!!

Tulis pasal ni pun buatkan saya menangis. Nak berhenti ni baru saya sedar, bukan senang nak jumpa kawan macam tu...




p/s: Hari ni kena packing semua barang kat rumah sewa ni. Esok kena gerak balik Melaka sebab Ahad dah kena pergi tempat baru..

38 comments:

  1. yeayyyyyy... yana dah nk dtg cyber jaya....nnti boleh jmpe erk? hihi... selmt menempuh alam pekerjaan yg baru...good luck k!!

    ReplyDelete
  2. gud luck kat tempat baru yea yana...nyue pon tumpang sebak jugak ni...sob..sob...sabar k..patah tumbuh hilang berganti :)

    ReplyDelete
  3. Mrs Velentine, thanx kak~ :)

    deqla, insya'allah..ade masa leh jumpa..hehe~~~ :p

    Nyue, thanx~~ :)

    ReplyDelete
  4. Nur rasakan, nur faham perasaan akak tu..
    tentu akan rasa kehilangan tau..
    sebab nur pernah rasa kehilangan org rapat dengan nur bulan 6 lalu..
    sedih dan moody sgt2..huhuh

    ReplyDelete
  5. apun, selamat bertugas di tempat baru ye yana..!

    ReplyDelete
  6. gud luck kak di tempat baru..dan jadikan tempat lama satu kenangan..

    ReplyDelete
  7. susah kan nak cari kawan yg macam tu, hmmm...btw, selamat bekerja dan sesuaikan diri di tempat baru ;))

    ReplyDelete
  8. sedih kn kalo da rapat dgn someone..pape pun hope yana happt nnt di tmpat kerja baru..;-)

    ReplyDelete
  9. bila dh krja mmg susahkan nk cr yg rapat ngn kita..mg sdih bla nk kna berpisah..huhu..sabar ya yana..moga dapat kenalan d tmpt bru..nti dtg sni roger2 la..dkt ja..hehe

    ReplyDelete
  10. deyb, harap2 adalah kawan pmpn kat tmpt baru~~ :)

    Linda, thanx~ :)

    ayu, insya'allah~ :)

    ReplyDelete
  11. huhu.. sedih jgk cik na baca. 2 tahun kawan kira lama la tu. takpela, InshaAllah kat tempat baru buat yana lebih happy.

    *cikna mmg nak mkn supplement yg yana jual tu tp tggu budget dulu la, nnti cikna pm k. lagi satu nnti pm cikna adress baru yana tau. ada benda nak bagi. dah lama simpan tau. :D

    ReplyDelete
  12. Chic Na, nak try ye? boleh2..hehe..kawan2 sy ramai gak yg try..mmg banyak kesan positif :)

    Ada benda nak bg? Malulah sy chic na..huhu~ :p

    ReplyDelete
  13. wan nurrul hezrina, thanx kak~ :)

    ReplyDelete
  14. all the best kat tempat baru ei kak yana.. sayang nak tinggalkan kawan yg masuk dgn kita kan..

    ReplyDelete
  15. sabar yaa? all the best kak yana. tak mahu sedih2 k? :)

    ReplyDelete
  16. erm..
    kalo dh mmg rapat mmg mcm tu yana..rs sebak + sedih suma bergaul lah time tu.silap2 rs berat je hati nk tgglkan dia kan..

    gud luck ye yana kat tmpat baru..wish u all the best.amin

    psst! perangai Leonerz sm mcm kwn ai tau..siap perli2 smbil gelak2 padahal kita ni pnya la sedih.hahhaha lawak la plak bila ingt :)

    ReplyDelete
  17. selamat menempuhi suka duka dan cabaran baru utk pekerjaan yg baru ni..moga sentiasa berjaya dan suksess selalu yer

    ReplyDelete
  18. Yana gdluck tau. all the best k. hehehe d]lama dah tak singgah sini :)

    ReplyDelete
  19. Yana...work smart...
    Take kt tmt baru=))

    ReplyDelete
  20. gud luck yana..semoga segala urusan yana ditempat baru nanti dipermudahkan..Insyaallah :-)

    ReplyDelete
  21. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog niechat boxpakjoe x kira k hahah ,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  22. moge nnt dpt kawan yg best juge kat tmpt baru. kwn lame jgn dilupe. ;)

    ReplyDelete
  23. hati perempuan memang mudah sayu kalu bab2 mcm ni...hehehhe...hubby akak pon selalu buli akak kalu bab mcm ni..tak patut kan...:)

    ReplyDelete
  24. gud luck dear..slamat memulakan tugas d tmpat baru

    ReplyDelete
  25. semoga tempat baru membawa seribu rahmat utk yana.... good luck yana...

    ReplyDelete
  26. xmau sedih2 ye yana.. tpi mmg sush nk jumpa kwn yg rapat cm tu..huhuhu

    ReplyDelete
  27. sama! solehah pun sedih sebab nak habis sekolah.. rindu nak jumpa kawan =')

    ReplyDelete
  28. Selamat bekerja d tempat baru Yana...

    ReplyDelete
  29. Selamat bekerja di tempat baru.. nanti peroleh kawan baru... n jangan lupakan kawan lama ye...

    ReplyDelete
  30. as salam

    akak dapat imagine cane rasa sedih nak pisah dgn kawan yg baik dgn kita..leh plak dia tlg gelak iyer..hmm..huhu..btw moga hepi di tempat yang baru :)

    ReplyDelete
  31. takmo sedih2. good luck kt tempat bru yana :)

    ReplyDelete
  32. tempat baru .. kutip pengalaman baru.. gud luck

    ReplyDelete
  33. semoga tempat baru itu lebih menceriakan kehidupan dan kerjaya kamu dik :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA