Monday, February 29, 2016

Adam: Gigi Geraham dah tumbuh~


Assalamualaikum~

Dulu masa Adam baby macam jarang je amik gambar dia. Sebab masa tu hp memang paling cikai la. Memory card pun takde sebab kalau masuk asyik kena virus je. Nokia E71 kot tak silap. Sampai orang ofis asyik perli je sebab mana ada orang pakai hp yg ada button lagi dah skang ni..huhu :p

Jadinya macam tak banyak gambar Adam masa baby. Sayangnyee T_T

Sekarang ni Adam dah nak masuk setahun 7 bulan. Banyak gaklah gambar dengan video dia dalam phone. Untuk mengelakkam frust kalau ho rosak atau terdelete, saya dan husband plan untuk print. Rasanya banyak gak dah print, tapi still banyak lagi ni..huhu~

Siap beli print second hand tu untuk print semata-mata. Glossy paper beli 20 keping kot. Sekejap je~

Kena borong lagi ni glossy paper. Adam ni pulak jenis yang suka sangat tenhok video & gambar dia. Kalau dia ngamuk tunjuk je video dia, senyap terus. Pastu senyum-senyum :p



Kemain khusyuk lagi tu~

Adam dah tumbuh 2 batang gigi geraham bawah!

Dua minggu lepas dah perasan cam putih-putih, tapi tak pasti sangat. Weekend baru ni tengok dah nampak permukaan full dah. Yeahh! Dah boleh start makan macam-macamlah kan~ Nasib baik takde demam sangat.

Sekarang kena paksa Adam beri kerjasama gosok gigi dia. Selalu kena paksa. T_T

Malam tadi susukan Adam sambil baring, husband tegur,'Bestlah kan Yana dapat peluk Adam tetiap malam tidur.' Apakah maksudnya tu? Jeles ke..hehe. Nanti Adam dah minum botol layanlah dia ye, bancuhkan susu semua. :p Saya boleh merdeka! :p


8 comments:

  1. Sama jugak dengan akak dulu, tak banyak gambar kenangan anak sulung masa kecik.. :(

    ReplyDelete
  2. adam dah tumbuh gigi geraham ye...wahhhh leh makan byk2 dah ni hehehhe takpe paksa anak gosok gigi...julia pun paksa...sambil2 tu nyanyi sama2 masa gosok gigi tau bagi anak happy hehe

    ReplyDelete
  3. anak akak dulu time tumbuh gigi asyik la meragam 24 jam...tido malam pon cam tak cukup je...sian kan air liur meleleh je...sakit sangat gamaknye

    ReplyDelete
  4. wah adam dh tumbuh gigi gaham..
    alhamdulillah x demam kan..
    semoga adam terus sihat dan ceria ceria sokmo. aamiin

    rania, dlu sibuk nk guna berus gigi umi die. bila dh belikan utk die, tak nak guna pon nak juga hak umi die.

    sikit lagi, kan !! sye tengah survey susu utk rania ni. x tau nak bg susu ape pulak.. skrg ni mcm2 pilihan cuma serasi dgn x je. kene try and error lah kot erk !! risau bab sembelit je bila mnm fm nnti.. hukhuks.

    hrap2 baik baik aje lah, kan !!

    ReplyDelete
  5. wah adam dh tumbuh gigi gaham..
    alhamdulillah x demam kan..
    semoga adam terus sihat dan ceria ceria sokmo. aamiin

    rania, dlu sibuk nk guna berus gigi umi die. bila dh belikan utk die, tak nak guna pon nak juga hak umi die.

    sikit lagi, kan !! sye tengah survey susu utk rania ni. x tau nak bg susu ape pulak.. skrg ni mcm2 pilihan cuma serasi dgn x je. kene try and error lah kot erk !! risau bab sembelit je bila mnm fm nnti.. hukhuks.

    hrap2 baik baik aje lah, kan !!

    ReplyDelete
  6. yeay...adam dah tumbuh gigi..:)
    lepas nie dah boleh makan macam² dah nie ya...

    ReplyDelete
  7. hehehehehe... bila dah tumbuh gigi... itu tandanya baby semakin besar... bila semakin besar, semakin banyak lah kerenahnya...

    ReplyDelete
  8. alahai... nanti boleh la makan ayam byk ye darling.
    kena rajin gosok gigi :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA