Thursday, March 28, 2013

Warm Bodies best!


Assalamualaikum~

Cuti hari tu saya pergi tengok wayang dengan kakak. Nak dijadikan cerita Sabtu tu saya kerja. Tengah-tengah kerja tu akak saya mesej ajak tengok wayang. Saya pun tak tahu pasal cerita warm bodies ni. Bila tanya, akak saya cakap zombie jatuh cinta dengan manusia.

Saya ni kalau cerita atau novel pasal vampire jatuh cinta ngan manusia memang minat la jugak. Ni zombie lak. First time dengar pasal zombie baik, jadi buat saya rasa nak tengok sangat~


Cerita ni pasal seorang zombie yang boleh berfikir. Dia asyik fikir kenapa dia boleh jadi macam tu. Dia tak ingat langsung macam mana kehidupan masa dia jadi manusia. Dia tak ingat ape nama dia. Dia cuma ingat huruf pertama nama dia je, R.

Satu hari masa dia dan sekumpulan zombie ni nak cari manusia untuk dimakan kat bandar, dia terserempak dengan satu kumpulan manusia ni. R suka makan otak orang sebab dengan makan otak tu, dia dapat rasa pengalaman manusia tu. Perasaan tu membuatkan dia rasa macam manusia.

Masa tu, dia jumpa Julie dan terus jatuh cinta. Lepas tu macam-macam berlaku. Sampai pada satu tahap tu, badan dia jadi semakin panas seperti manusia dan jantung dia berdegup semula. Lepas tu jadilah satu revolusi zombie. Yang akhirnya nak jadi manusia semula~

Memang best sangat cerita ni. Memang tak rugi tengok! Genre romantik komedi :)

Oh, sekarang ni kan saya sangat jarang ada masa nak tengok blog tau. Minta maaf semua kawan-kawan. Wassap pun saya tak sempat nak tengok skang ni. Kerja berlambak-lambak. Dua minggu berturut-turut dah kena kerja weekend. Pening kepala :(

Jadi, di kesempatan ini saya nak mengucapkan happy belated birthday untuk:

this is me~kinara kinatara~cumey saje~

Saya takut tak berkesempatan nak bukak blog, jadi saya nak wish juga mereka happy coming birthday:

CUTE MAMA

Lastly

Kak Izan~ (header tak leh nak copy la..huhu..dah lama tak guna laptop ni, mana ntah printscreen button..huhu..sori kak~)




Be happy always~ :)

18 comments:

  1. xtau pun ada movie tu. it's ok yana. janji kerja siap. :)

    ReplyDelete
  2. zombi pun jatuh cinta eh..
    mcm lawak pun ada...

    ReplyDelete
  3. zaza pun xtau ade cerita ni..suka gak tgk cerita mcm ni...nanti nak pi tgk lah.. =)

    ReplyDelete
  4. zombie? mcam menarik je. hiihhih

    ReplyDelete
  5. best2, mmg romantic zombie.

    hepi advance birthday utk mereka...

    ReplyDelete
  6. ari tu nak tgk cite ni..tapi mcm klakar plak zombie bercinta...dulu tgk zombie makan org jek..heheh

    ReplyDelete
  7. euww seram la nk tgk citer zombi... hihi

    ReplyDelete
  8. akak xtau pn citer ni yana

    HBB utk semua

    ReplyDelete
  9. mcm best..lama yana menyepi..apa khabar?

    ReplyDelete
  10. happy belated birthday utk mereka..hihi

    ReplyDelete
  11. tak pernah dgr pun pasai movie ni yana. hehe.

    ReplyDelete
  12. X tgk movie nie tapi ada baca novel dia.. memang ohsem..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA