Tuesday, July 19, 2016

Kadar parking naik di KL?


Assalamualaikum~

Scroll FB, tengok blog-blog orang. Dengarnya kadar parking di KL naik sampai 150%? Betul kah?
Salah satu sumber rujukan di SINI. Menurut sumber tu, harga tu akan bermula bulan depan. Astagfirullahalazim..istigfar banyak-banyak ye sesiapa yang kerja KL tu. Saya rasa bukan sikit, ramaiii yang tak boleh menahan kemarahan bila baca kenyataan tu kan?

Alhamdulillah saya bekerja di luar KL. Boleh pergi kerja naik kereta. Pagi-pagi boleh hantar anak ke babysitter dengan tenang. Macam mana kalau saya kerja KL? Kena angkut anak naik LRT, KTM, ERL tu semua ke? Dengan anak tak cukup tidur, kena bersesak-sesak naik train pulak? Dengan beg kita, beg anak, beg bekal lagi? Fuhhhhh....saya tak tahu nak kata apa. 

Macam mana dengan orang yang kena hantar 2,3 anak ke sekolah?

Serius orang yang buat kenyataan tu tak fikir kot? Atau orang kaya yang memang ada driver hantar?

Kesian kat orang-orang yang keje KL. Tambang train pun nak >50% gak baru-baru ni kan? Macam-macam hal~



6 comments:

  1. Pasnie nak masuk toilet kat kl pun naik harga.. huhu

    ReplyDelete
  2. fuh boleh tahan kenaikkannye.. hurmm.. nak masuk kl naik lrt je la ni..

    Blogwalking sini jom baca article ;

    Cara Mudah Menggunakan Google Analytic article...

    ReplyDelete
  3. hrga parking skrg ni pun dh mhl.. ni naik hrga lagilah bertambah mhl..

    ReplyDelete
  4. sekarang ni dah memang mahal... kalau naik lagi, tak taulah nak cakap apa.

    ReplyDelete
  5. emmmm sekarang semua mahal T_T

    ReplyDelete
  6. Tahu tak pe~~~ huwaaa~ nadia kerja KL =,(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA